31 januari

Inte mycket kvar av januari nu! I morgon februari och socker är godkänt igen! Mår väldigt bra utan socker dock så vi får se om jag kan hålla det på en lagom nivå :-)

Spenderat förmiddagen på barnloppis! Det blev lite billiga leksaker, precis det vi var ute efter. Fanns ganska mycket, och billigt var det men vi begränsade oss till tre saker. Vi bor ju trots allt bara i en tvåa och det behöver inte vara 100 000 leksaker överallt :-)

Ikväll väntas lite besök! Och i morgon blir det innebandypremiär för mig! Usch så läskigt med tanke på att jag helt tappat konditionen :-(
Trevlig helg!


Våra fina fynd!

30 januari

Alltså kärleken till denna lilla gosse är så obeskrivlig!!! Att vakna till denna syn gör att morgontröttheten försvinner :-)




Varför ligga ner i sängen när det är så kul att sitta i den :-)



28 januari

Jaha, då var det redan onsdag, så otroligt fort det går. Lite läskigt faktist!!

Igår provade jag och Johanna ett mage/ryggpass på mamma/pappaträningen. Det var lite jobbigt faktist och det känns i magen idag att jag rörde på fläsket idag. Sen lunchade vi på stan innan hemfärd!

Sen var det bara att ladda om för på kvällen var det dags för första spinnngpasset för mig på ca 1,5 år, eller nej kanske inte riktigt så länge, men längesen var det i alla fall det kände jag :-) korta intervaller var det. Ett pass som jag verkligen kan rekommendera, det är riktigt roligt (eller ja, inte tyckte jag nog att det var så kul där och då, men spinningroligt alla fall) hade ju samtidigt lite egentid :-) otroligt skönt att få svettas av fysisk träning! Påt igen i morgon ba, ett tabatapass på Svettis!  

Jag är så fruktansvärt pyssel/donasugen, men jag har inget att pyssla på. Jag tycker till och med att det är kul att tvätta/diska/plocka just nu, man tager vad man haver liksom :-) jag vill riva ut allt i alla skåp och sortera och rensa, usch vad jag känner mig sugen på det!!! 
När M kommer hem ska jag ialla fall måla lite travelister vita. Ramarna har jag redan förvandlat från ek till vit! Så nu är det vara listerna kvar! Jag har pysslat en del i Hugos första år bok också, riktigt skoj att hålla på med det och skriva in olika händelser! Jag har precis skrivit ner vad som hände dagen då han föddes, väder osv :-)

Men nu ska jag nog ta och pyssla runt lite till i väntan på att den unge mannen vaknar, han har sovit i mer än två timmar nu så vilken sekund som helst slår lilla solstrålen (inte för jämnan haha) upp ögonen.


Lite går faktist in i munnen också haha

26 januari

God kväll!
Idag är det måndag =pappaledighetsdagen :-) tanken är att vi ska åka och bada nu på måndagar så idag gjorde vi det! Vi var till svettishuset. Men usch så kallt det var i vattnet där, kändes inte bebisvänligt tyvärr så nu får vi leta på något annat badhus med varmvattensbassäng! Men Hugo var nöjd ändå :-)




Entusiastisk mamma haha

Förra veckan var vi til BVC för rutinkoll och vaccin. Jag var beredd på det värsta som förra sprutan, Hugo grät så förtvivlat. Men. Denna gång pep han vid sticket och sen kom det inget mera, han skrattade åt läkaren efteråt, knasungen :-) ingen feber vart det heller, så det är vi mycket tacksamma för!!
8700 g och 71 lång!! Inte konstigt att alla 68-kläder är lite korta i ärmen haha

I lördags var mina syskon här på besök och vi hade en jättebra lördag! Syrran och jag körde en heldag med småpojkarna, så otroligt kul att se dem tillsammans!!

I morgon är det träningsdags, mage/rygg på fm och spinning på em!  Kör hårt bara :-)

Nu film med Gubbelubbe!






23 januari

Hej!
Fredag idag, jippiii :-) det stundar en egen helg för mig och H! Lite trist utan M men det ska nog gå det med! Jag har ju bjudit in till morotsparty i morgon så det går ingen nöd på oss :-)

Här hemma brottas jag fortfarande med min yra vardag. Det är inte så att allt snurrar, men Ni vet känslan när man fått i sig en del alkohol och man känner att nej, nu måste jag nog ta det lite lugnt, för att allt känns lite mulligt och ostadigt, den berusade känslan är i princip konstant. Någon som har erfarenhet av detta och har tips på någon som hjälper? På måndag blir det nog vc om det inte ger sig. Nå väl, nog om mina krämpor :-)

Här hemma går inte längre katten säkert då Hugo tar sig fram till det han vill ha nu mer!! Och katten står högt på den listan :-)

Nej, sluttjatat om min händelserika vardag haha

Trevlig helg!!




Visste väl att han skulle gilla den  *stolt mamma*

20 januari

Jaha, då var det tisdag i dag och idag får jag nog kalla mig frisk. Långdragen historia det där. Tänker inte lämna ut några detaljer men jag kan väl säga som så att nån konstig magsjukeliknandesjuka och föräldraledighet är inte någon bra kombo :-/ hela helgen har ju gått åt till att må dåligt. Trist, men sånt som händer. Det ända som nu kvarstår är nån konstig yrsel. Äter som vanligt igen men är så yr. Bara av att sitta så får jag en helt konstig ryslig ostadig känsla, mycket märkligt!! 
Men idag är M tillbaka på jobbet och jag och en liten pipig Hugo kompar ihop :-)
Markus hävdar bestämt att jag lidit av sockerbrist haha, men jag tror inte det riktigt :-)

I lördags kom första vassa Grynet i Hugos mun :-) dom kommer mer och mer för varje dag. Troligtvis är det även därför han är lite pipig just nu stackarn! 
I morgon bär det av till BVC för en försenad 6månadersspruta, då han hade feber när han skulle få den förra veckan. 

Tänkte försöka ta mig ner till svettishallen idag för att hämta ut mitt träningskort innan det är försent. 

Ha en trevlig dag!

Så otroligt gosigt att titta när dom små sover <3

17 januari

Å herregud, är helt slut. Var en snabbis på Gränby och jag blev så trött! Hela dagen har spenderats sittande eller liggande! Är trött på det här nu :-/



16 januari

Bläää vilken trist dag detta blev! Det som skulle bli såååå bra. Vi skulle för första gången sen H kom gå ut och äta middag, bara jag och Markus! Och barnvakt skulle vi ha för första gången! (Nästan) Men vaknade vid tre, vid amningen, och mådde verkligen skit, mådde jätteilla. Men nu och då vaknar jag på nätterna och gör det! Men på morgonen var det lika dant :-/ satt i stort sett hela fm på toaletten och där i mellan låg jag i soffan soffan som en död zombi! Jag ringde tidigt till M som fick komma hem innan frukosten och vara med Hugo! För sägs vad man vill men jag är ingen supermam som kan ta hand om Hugo samtidigt som jag brottas med nån magsjukeliknandesjukdom :-(

Nu mår jag inte illa längre utan har bara ont i magen och är helt matt i kroppen!
Middagen och barnvaktningen fick därför ställas in :-(

Nå väl, får väl hoppas att det har gått över till i morgon :-) 

Hoppas er fredag har varit lite bättre :-)

Äggie budsar med Äggie!!


15 januari

Torsdag idag, snart helg :)
Nya stilen här hemma: 



Vår lilla gorilla-style :-)
Han vill såååå gärna ta sig framåt men vet inte riktigt hur han ska göra!! Men nu har har i alla fall börjar släppa ens handen när han står i "krypsyällning" så snart ska kanske frustrationen ge sig när han knäcker koden för att krypa framåt!!

Igår skaffade jag mig träningskort!! Äntligen! På två ställen till och med. Eller på ena, mamma/pappa gympa blev det ett billigt 10-kort dom jag ska börja prova på tisdag!! Är otroligt laddad!!

Nu kommer snart gubbelubbe hem på lunch och med sig har han min absoluta citysalladfavorit med sig :-P

14 januari

Gjorde ett nytänk idag och lät H somna ute i vagnen! Somnade ovaggad efter några minuter och har snart sovit i 2,5 timmar!!?? Nästan så man undrar om ungen lever :-/ 2 timmar på fm är inget kondtigt, men idag ville han bara sova 30 minuter på fm, där av valet att sova ute på em! Den nya vagnen går ut genom altandörren utan att behöva öppna båda dörrarna, superpraktiskt!!

Sömntutan!!


11 januari

Då välkomnar vi vår nya familjemedlem; Supervikingen 
Oj så bra han sitter i den och så smidig den är!! Men vi har den andra kvar för den är också superbra!!! Men denna är så mycket smidigare! Och finaste åkpåsen fick jag med på köpet också :-)


Så nu har vi två :-)

8 januari

Himmel och pannkaka vilken härlig natt vi har haft!! H somnade 21 vaknade 6.30, fick mat och vaknade igen 9.30!! Så nu är vi riktigt utvilade idag han och jag :-) det är bra det för idag ska vi till ortopeden och få utlåtandet, lite läskigt!!! Håller tummarna för positiva besked!

I dag firar vi 6 månader som föräldrar och H firar 6 månader på jorden utanför magen, så ikväll blir det kalas :-)
Tänk så otroligt fort detta halvår har gått men vad kul vi har haft på vägen hit :-)

Vi ses!!


Älskar denna bild!! Ffa ser jag bra ut och inte lika pluffsug som nu! Jaja, har ju bara mig själv att skylla. Snart är jag där igen :-)

6 januari

Sista lediga dagen tillsammans, denna vecka i alla fall. Kommer ju nya tillsammansdagar om bara några dagar :-)

Igår hade vi våra föräldrar över på besök. Lunch och sen lite fika på det. Jag hade bakat en s.k LCHF-kladdkaka, en utan socker i. Jag kan väl summera det så här, tycker det är lite larvigt att hålla på att "förnyttiga" godakerna, för det smakar bara skit. Bättre att frossa och njuta någon gång i bland i stället för att göra något halvnyttigt halvdant. Folk ska ha i massa äckliga nötter i allting för att det ska bli nyttigare, vilket det kanske blir, men det smakar inte bra alltså. Men det är ju bara Min åsikt :-) så nästa gång bjuder jag på riktig kladdkaka, sån LCHF blaj bakar jag nog aldrig igen :-)
Men vi bjöd givetvis även på saker som smakade gott! Jag hade gjort en fruktsallad och dessutom hade jag köpt wienerbröd. Jag är riktigt riktigt svar för wienerbröd, Men rörde inte en enda smula av dom!!! Är faktiskt riktigt stolt. Sååååå skönt att kunna ha gottesaker hemma och låta blir dem. Jag är även riktigt stolt över Gubbelubbe som klarat sig utan godsaker i hela 5 dagar och känner inte heller något sug längre. Ni som känner honom. Vet att 5 dagar är imponerade för att vara honom!!!
Nix, jag känner ingenting!
Nu jäklar är vi på gång, tjejmilen 2015 här kommer jag!!!

I natt har jag hållit på att bli tokig på denna amning. Trots riktig mat och avslut med välling har H bestämt att han ska vakna flera gånger på natten. 4 ggr har jag ammat i natt :-/ är lite less på amningen nu och funderar på att avveckla den helt, han har bara blivit en riktig snuttpelle på sista tiden :-) men han är ju inte riktigt 6 månader ännu så någon månad till vill jag nog amma trots allt. Tips mottages hur man får en bebis att somna om på natten utan amning?? :-)

Ett litet halvårspaket i går. Det var jättefint gulligt snöre på tyckte H!!




5 januari

Idag var vi uppe före tuppen, ja inte hugo(så typiskt att han vill sova när vi ska iväg och när vi vill sova vill han vara vaken hihi) honom fick vi väcka. Det var dags för återkontroll av höfterna på Ackis! Röntgen idag och ortoped på torsdag! För hoppningsvis är det sista svängen nu!!
Dom hade roliga leksaker på sjukhuset :-)

Snart kommer päronen hit på lunch/halvårskalas och till fikat kommer även svärisarna! Dags att bjuda tillbaka lite för julens alla besök :-)

En ledig dag kvar tillsammans sen är det jobb ons, tor, fre som gäller. Men sen är det fyradagarsvecka som gäller ända fram till midsommar!!! Härligt! 

I går tog vi promenade ute i Fjällnora. Jättemysigt. Lilleman somnade sittandes stackarn! 

Sittande sovbebis!!

3 januari

Hej!
Det går riktigt bra med den sockerfria månaden. Även för M!! Han har kunnat motstå frestelser några gånger redan och jag är sjukt stolt över honom som är en riktig sucker för frestelser. Det går fint för mig med än så länge :-) heja heja!!

Så skönt med julledighet. Vi gör inte så mycket på dagarna. Är mest hemma och H kullar runt på golvet, tränar och utvecklas! Hans nya är att stå på alla fyra, lyfta upp ena benet och sätta sig på rumpan!! Han är en liten fara för sig själv så ögonen på honom hela tiden :-) Tidigare idag satt han på filten en lång stund och M satt med honom och sen bara tjong föll han bakåt. Filten dämpade nog lite men han vart jäääääteledsen och bara skrek, stackarn. Men mha lite lek och lockning från katten och äppelsug gick det över snabbt! Men nu är M iväg och köper nå lite tjockare gummimatta som ska lindra fallen, för det var garanterat inte sista gången lilleman föll är jag rädd! Han får helt enkelt lära sig att ta emot sig ;-)

Ha en fortsatt fin lördag gott folk!!

Godingar

Familjerätt från nyårsafton

Hela barnskaran från nyårsafton :-) Hugo verkar känna sina begränsningar och håller i sig i N:s klänning för säkerhets skull :-)




1 januari 2015

Då var 2014 slut och 2015 har börjat. Därmed har även vår "sockerfria månad" börjar! Ny jäklar är vi laddade (mest jag, inte M så mycket haha) så bli inte ledsna gott folk när vi tackar nej, det är inte personligt :-) och tackar vi inte nej så slå oss på fingrarna!! En ynka månad, 31 dagar!! Vad är 31 dagar av ens liv, det klarar vi lätt!!!!

Gå med Du också vettja :-)

 
Hoppas på en lång och härlig sovmorgon i morgon ;-)

Gott nytt år önskar familjen EmethLarsson!!!


RSS 2.0