27 november

Blääää vilken blajnatt vi haft i natt. Den började bra med att H somnade kl nio. Men redan vid elva när jag skulle sova ligger han på magen och då kan han inte sova. Men så fort man vänder honom till rygg vänder han tillbaka till mage!! Lite mer mat och somnar om vid halv tolv men så fort jag stoppar ner honom i sängen vände han runt och börjar knöla. Så det fick bli att sova i vagnen i natt! Men redan halv tre vaknade han och nu sitter vi här igen kl fem och jag är jättetrött :-) men håller tummarna för att han somnar om efter matning, verkar som det! Han längtar nog hem till sin egen säng tror jag :-)

Var och lyssnade på mormors körövning  i går! 

26 november!

Nu så, så sitter jag och lilleman äntligen på bussen på väg till Västerås där mamma hämtar upp oss för vidare färd mot Köping! Glad att både vagn och babyskydd fick plats på bussen :-) lilleman har redan somnat så jag håller tummarna för att han sover kommande timme också!

Lite julbak, mys och kompisdate står på schemat. 

Idag fyller Hugos farmor år, stort grattis! Vi kommer och partar på lördag :-)

Gooskillen som så snällt tar nappen när vi är ute och åker tack och lov. Inge roligt att åka bil annars tycker Hugo!!

Full fart mot Västerås!
Gungpremiär för några veckor sen :-)

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter :-)
I dag är det fotokurs som vanligt på måndagar!! Tänkte ta bussen ner idag då lilleman fortfarande sover och det känns inge kul att väcka honom. 
Det känns så skönt, vi har ändrat på lite rutiner så nu somnar H senast kl 21 på kvällarna!!! Tidigare somnade han aldrig före kl 22. Klockan kunde bli halv elva och elva med. Men det är jättemysigt att få någon timmes egentid på kvällarna faktist!!!

I morgon är det (äntligen) dags för BVC. Det var länge sen nu. Ska bli spännande att se vad han väger men ffa att se hur lång han blivit vår stora kille:-)






Lite fina bilder från dopet. Längtar att få se bilderna som vår inhyrde fotograf tog ;-)

lördag!

God morgon!
lördag morgon, finns det något härligare, ligga i sängen och mysa med familjen utan någon stress att behöva gå upp!!
idag blir det en lugn helgdag. Ska ut och prova springa för första gången efter graviditeten om en liten stund. Lite nervöst, men det ska bli kul. Snart ska jag ju dra igång min innebandykarriär igen så då är det bara att börja öka på kondisen lite smått.
Igår när vi hade tacokväll började vi diskutera Astrid Lindgren och alla hennes verk. (började egentligen med att jag tyckte att H var väldigt lik Karlsson på taket och när jag viasade en bild så höll alla med haha) nå vl, vi började diskutera Astrids verk och hittade en liten röd tråd i många av hennes samlingar:
 
Karlsson på taket - inga föräldrar
Pippi Långstrump - inga (närvarande) föräldrar
Rasmus på luffen - föräldralös
Nils karlsson pyssling - inga föräldrar (och killen, Bertils föräldrar var ju aldrig hemma)
Saltkråkan - Familjen Melkersson saknade mamma
Kajsa Kavat - bodde hos mormor
Emil i Lönneberga - hade en pappa, men med otroligt kort stubin att han troligtvis önskade att han också fick bli skriven utan far.
 
Varför denna föräldralöshet tro???
Ha nu en bra lördag!




Bättre sent än aldrig!

God morgon!
Det blev ingen öppna förskola för mig denna vecka heller. Vet inte huuur många veckor jag har tänkt ta mig dit haha. Men nu har jag hittat ett ställe som har babysång för 0-6 månader så nu rackarns ska jag ta mig dit nästa torsdag :-)
Jag läste även på en blogg där ute om Pelle Svanslös öppna förskola! Det lät fruktansvärt mysigt. Troligtvis är det en helt "vanlig" öppen förskola men att det ligger i Pelle svanslöshuset, tänker jag i alla fall! Men bara namnet gjorde ju att jag vill kasta mig dit på en gång. Såg på deras hemsida att dom också hade babysång för 0-6 månaders, så jag kanske ska ta mig dit och kolla upp det någon gång :-)
Men i dag blir det nog ett besök på gamla jobbet! Ska gå dit och kika om dom har fredagsfika. Men jag och M har sockerfria (godis ffa) veckor nu fram till lucia i alla fall. Vi kan väl säga så här att det går betydligt bättre för mig än vad det gör för gubbelubbe, han tycker att "det här räknas inte". Fuskar man får man byta blöjor helanästkommande helg! Och enligt mig har han brutit den regeln redan 2 ggr denna vecka :-) men det tycker inte han. Ja ja, fuskar man så drabbat det ju bara honom, jag lider ju inte av det egentligen!!

Nu ska jag göra mig klar för att gå iväg!
Ikväll väntas tacokväll!
Ha en bra fredag!

Slog in första julklapparna i går! Bara några få kvar att slå in sen är det klart!!
Syskonbarnens julklappar det där och tänk, stackars Hugo har så elaka föräldrar att han får inga julklappar i år av oss!! Men är ganska säker på att han får så han klarar sig från andra håll ;-)

Passar på mellan powernappsen!

Hej!
Tisdag idag redan! I går var det fotokurs i vanlig ordning. Aningen rörigt och lite förvirrat är det men det lägger sig nog :-)

Jag har mått så bra den sista tiden. Känt mig glad och full av energi! Jag har funderat varför och så kom jag på det. Tidigare hade jag min lilla ritual bland internetdjungeln som jag alltid var in och läste på när jag satte mig vid datorn om kvällarna. Men jag märkte hur vissa av dem gjorde att jag blev så irriterad och på dåligt humör när jag läste, kände mig som provocerad, men kunde liksom ändå inte låta bli att gå in och läsa (sjukt, jag vet) men nu, sen lite mer än 2 veckor, bestämde jag mig för att inte läsa på dessa sidor och vips så försvann mitt dåliga humör och jag kunde inställer lägga min energi till familjen <3 jaja dagens i-landsproblem, jag vet men så är det :-) att jag inte gjort detta för länge sen är ju ett mysterium!

Nog om detta dravel!
En tom vecka framför mig! Planerar att ge H en liten smaksked med gröt i em får vi se hur det går. Stora killen :-) 

Bildbevis på att han kan ta napp, i bilen i alla fall :-)

Köpingsbesök i helgen

Dammat av pappsens gamla byxor idag!



träning

Idag har jag och H varit på Mamma core på friskis och svettis. vi hade sällskap av A och E okså så vi tog en trevlig promenad tillsammans in till stan först. Sen när coren väl började tyckte inte H att det var ett dugg kul med träning. Han är i någon slags mellanperod just nu. Han vill mer än vad han klarar av! Han vill inte längre ligga på rygg i ett gym, för det är jättetråkigt tydligen, utan rullar runt till mage så fort han får chansen. Men på magen orkar han inte ligga så länge så då blir han arg för att han har hamnat på magen =) Jobbigt läge det där. Han har inte kommit på att han kan rulla tillbaka på rygg igen om han så behagar. En gång har har rullat från magen tillbaka till ryggen men det var bara en gång och aldrig mer tror jag =) Hade till och med konkat med Bumbostolen och den var kul nån minut sen var det tråkigt också. Så det blev inte jätteeffektiv träning måste jag säga men det var ju kul att ha varit där i allafall! Det slutade med att jag utförde alla övningar med H i famnen!
 
I morgon är det föräldragrupp på biblioteket som gäller. Få se om vi tar svängen förbi öppna förskolan och ser vad det är också. Men jag är lite skeptisk till öppna förskolan faktist. Är rädd för att det bara är en massa skryt över sina barn om vad dom kan och hur tidiga dom är (för det tycket jag att alla barn verkar vara enligt sina föräldrar haha) och bebisar som slibbar på samma leksaker och byter baciller med varandra =) Men nu ska jag absolut inte vara sån utan gå dit och skaffa mig en uppfattning innan jag uttrycker mig!!
 
 
Tog lite bilder på H i dopklänningen här om dagen. Inte lätt att få ett fint svall på klänningen när ungen ligger med benen rakt upp så fort han hamnar på rygg =) men vi fick till några bra i allafall!
 
 
 

Tisdag

I går startade barnfotokursen :-) mycket att ta in men det kan nog bli bra! Efter kursen tog vi med oss A och lilla E med oss hem som hjälpte oss bli av med lite tårta!! 
Idag tar vi en tur till Gränby för lite julklappsshopping :-) solen är ju här så det blir skönt med en promenad!

I morgon blir det till att prova Friskis mammagympa. Och sen får vi klara oss heeeela långa dagen utan vår favorit då det är rackarna däckbytarkväll på jobbet :-( kom och gör oss sällskap om Du får tråkigt :-)

The family <3

Bada

En jättefin dag i går hade vi på dopet! Supertack till alla som var med och förgyllde Hugos dopade. Och Supertack till våra familjer med all hjälp runtomkring :-)

Imorse grattade Hugo sin pappa på hans allra första fars dag!! Och i em. blir det babysim och sen avslutar vi dagen med ett besök hos gammel mormor Elsa!

Redo att överlämna paket till far


Stort grattis världens bästa pappa till Hugo!!!


!!

Så var det fredag igen, det går så fort så jag hinner inte med :-) 
I söndags började vi på babysim! Det var riktigt mysigt och H verkade gilla det, sparkade som tusan med benen och skrattade, goa unge!!
Nästa vecka börjar jag och H på barnfotokursen, ska bli riktigt kul! Fullt upp :-)
I morgon är det äntligen dags för dop, vårat dop :-) ska bli riktigt kul, jag känner mig lite som ett barn på julafton, förväntansfull :-) hur ska det gå med allt!! Allt är i stort sätt klart redan. Det är bara tårtgarneringen och dukningen kvar som vi fixar i morgon!! 

Nu kommer snart M hem. H sover och jag ligger och vilar, så snart ligger väl hela familjen Emethlarsson och sover gott så här på eftermiddagen :-)

Förberedelser!




RSS 2.0