Klimaskin :-)

Gaaaaaah vad kroppen har kliat i dag!! Det har varit ganska lugnt fram till i dag :-O rivmärken lite här och där över hela kroppen! Men sånt är livet, det är ju för en god sak skull! Nu vill vi ha våran Äggie här så vi får pussa och krama på honom <3

Hittade en sån fin bild i dag bland alla pysselsaker när jag satt och skapade! Småpluttarna som faktiskt är fyra år nu redan (om några veckor är båda fyra i alla fall) <3

Äntligen fredag

Då var den efterlängtade helgen här!!! 
Helgen började med att vi for runt och fixade lite presenter till en den ena och en den andra ;-) och sist men absolut inte minst var vi äntligen och hämtade ut vår efterlängtade vagn!!!!!! Emmaljunga city cross som det till slut blev. Känns verkligen som ett riktigt bra val! Dock insåg vi att vi måste börja leta efter en ny bil haha en twin cab som markus tjatat om i evigheter får det bli ;-) inte ett ljud från mina syskon vill jag höra hahahaha!!! Nå väl, den går ju så klart in i bilen men inget annat får plats!

Idag kom en massa foton som jag skickat efter plus två förstoringar som jag ska fixa ramar till och få upp på hyllan <3 så nästkommande dagar ska här fixas med fotoalbum :-) ska bli riktigt kul!!!

Nu ska jag gör mig klar för att fara iväg på en helkväll hos mina svägerskor (tror jag att det heter) och svärfar! Ha en bra kväll!

Vårt fina vrålåk!!!
Nu längtar vi nå fruktansvärt efter innehållet!

Men nu är vi nere på enkelsiffriga dagar kvar till BF. Och för hoppningsvis är det inte mer än så kvar :-)



Torsdag

Jahapp, då var det torsdag idag då!! 
Vid ett tiden idag satt jag och funderade på att jag nog måste försöka ta mig ut en sväng i dag. Funderade lite vad man kunde hitta på för ärende. Men jag behövde inte tänka länge för halvtimmen ringde barnmorskan och sa att jag fått en läkartid vid tre i dag för mitt lever-värde var för högt. Jag var till BM i går och tog blodprover för mitt kliande på kroppen. Visade sig vara för höga doser vilket innebar Hepatos. Så iväg till Ackis för lite ctg och känn om livmoderhalstappen var redo, men det var den inte så det blev ingen igångsättning i dag. Stiger värdet till nästa vecka blir det kanske så. Men hoppas inte, jag vill att han ska komma igång av sig själv helst. Har hört att det kan ta så fruktansvärt lång tid om man blir igångsatt! Dessutom måste man åka till ett annat sjukhus också om man blir igångsatt, och det vill jag helst slippa :-)
Nåväl, testet var inte allt för högt så det var ingen fara för graviditeten på så låga förhöjningar. Skönt att få kolla upp det i allafall!!!

När jag väl kom där ifrån tog jag vägen förbi stan och köpte mig en massa jordgubbar :-P är hemma helt själv i kväll så jag tänkte skämma bort mig lite med jordgubbar och glass. Dessutom hade M köpt hem min favoritsallad från city sallad till mig ( dåligt samvete för att han åker bort hela kvällen kanske haha) så det blev en rackarns fest här hemma i kväll B-)

I morgon är den stora dagen kommen, vi ska äntligen hämta hem vagnen :-) då blir det med största sannolikhet gråtkalas ( från min sida i allafall) det är jag helt säker på haha :-)

Favoriten, kyckling, nudlar och cashewnötter-sallad mums mums

Efterrätten


Diesel provar skötbordet. Men dessvärre är det inte till honom (inte det heller haha stackars kisse)

I morgon är det helg....typ helg, början på helgen i allafall!!!
Bye bye

12 dagar kvar!!

God morgon!!
Då var köpingsveckan slut för denna gången. Jag, syrran och barnen hängde ute hos mormor på dagarna och ena dagen hade jag en mycket trevlig dag tillsammans med Linda och lilla Wilmer!! Alltid kul att ses och prata en massa :-) 
I fredags var de ju som känt midsommar. Till lunch hade vi M:s far och syskon på besök. Lite sill/laxlunc och givetvis jordgubbstårta tillefterrätt. Kvällen firades ute i Björklinge hos Markus kusin. Många var vi men trevligt had vi det :-) tipspromenad, skidstafett, god mat, tänd brasa inomhus, ja ni vet, en vanlig midsommar ;-) 

I söndags blev det spontanhäng hos J & J. Markus skulle bara beställa en cykel lite fort och sen var vi klara men jag tror att vi inte kom där ifrån förrän lång över sovtiden!! En bra kväll helt enkelt :-)

I dag är det fika med mammagruppen som gäller. 7 gravida tjejer ska försöka tränga in sig på ett fik med magarna i vädret. Eller 6 stycken blir vi nog bara, den som hade första BF fick sin lilla son i går :-) så nu tänkte jag att jag följer hennes exempel och gör samma sak :-) 

Nu sitter jag och väntar på att barnmorskan ska ringa upp mig då jag fått sån trevlig klåda på kroppen :-) tänkte höra om hon vet något om det eller om det inte beror på Äggie!
Nå vä, ha en bra dag allihopa!!!

En lättflörtad liten Wilmer, men inte så lättflörtad pojke när jag ville få det goa leendet på bild :-)

Skidstafett

Markus skidstafettskonkurrenter

Heja heja


Publiken

Heja heja

Mina midsommarfina syskonbarn <3

Bye bye







Midsommardans i regn!

Jaha, då har bäckensmärtan ändrat karaktär och satt sig på båda sidorna samtidigt :-) jippiii!!! Jag som tyckte att det nästan var lite trevligt med lite variation, ena dagen smärta på höger sida och nästa dag på vänster sida! Men men man kan inte få allt, liksidig smärta är väl inte helt fel det heller antar jag ;-)
Tanken var att jag, syrran och barnen skulle till mammas jobb och dansa kring majstången med barnen i dag. Det gjorde syrran och Hanna också. Dom stressade i väg och hann dansa två danser i regnet. Jag och Gurra tog det lite lugnare med vagnen så vi hann inte ens fram till stången utan mötte upp alla barn vid förskolan i stället där de skulle ätas glass och jordgubbar :-P jag hade som sagt dock ingen bra bäcken dag så jag lämnade Gurra och gick hem igen och la mig i sängen och vilade. Och det är där jag befinner mig nu, i viloposition!!! Här tänker jag ligga tills järngänget kommer hem igen, då far vi iväg till morgon och käkar egenodlad färskpotatis, kassler och mimosasallad!!! Och i kväll hoppar jag på tåget och far hem till storstan igen, hem till mina efterlängtade pojkar <3

Två bastanta dunderklumpar :-)

Retro-babysitter, märke baby Björn :-)


Hoppas på lite bättre väder i morgon på midsommarafton!!!




Måndag!

Måndag, ny vecka och nya tag :-)
Själv går vi in i vecka 38 och om en vecka är Äggie färdigbakad, då får han komma ut när han vill!!!
Förra veckan bjöd bl.a. På studentfirande för Mathias! Helt okej väder och en trevlig tillställning. Dagen efter var det skolavslutning. Då begav jag mig till mitt jobb där jag deltog i avslutningen och sjöng dom gammal klassikerna, bl.a. den blomstertid nu kommer!! Hängde runt på skolan sen tills det var lunch, personallunch. Smörgåstårta och jordgubbstårta. Där blev jag avtackad av ledningen ,för att jag gått på föräldraledighet, med en blomma och presentkort!! Det var jag verkligen inte förberedd på så jag blev väldigt överraskad :-)

I fredags begav sig jag, Markus, Susanna och Axel till Enköping för att se enduro-VM. Vi vandrade i terrängen för att få bästa platserna!!! Att vandra runt i terrängen som höggravid (om jag nu är det, känner mig inte höggravid och då är jag nog i te det heller) är kanske inte att rekommendera, men det gick faktiskt ganska bra. Jag hade ju stol med mig så jag kunde sitta ner i väntan på starten! Tog svängen förbi Max på vägen hem igen och fyllde på blodsockerdipåerna! Väl tillbaka i Uppsala tog vi svängen förbi M.:s systrar och överraskade med ett litet besök :-) en mycket trevlig fredag måste jag ändå säga!! Det blev en lå g fredag, men ändå en bra fredag! 
I lördags tog vi en tur till Köping över dagen. Där jag upplevde gammal minnen i folkets park och såg föreställningen ljuva 60-tal!! 
Idag var det åter igen dags för ett besök hos barnmorskan. Vägning och mätning och sammanfattning av gravidiitetetn. Allt såg bara fint ut så det var bra :-)
Nu är jag packad och klar för en vecka i Köping!! En timme kvar och sen väntar en lång resa med bussar och tåg!!
Vi ses!!

Fina blommor från jobbet!!


I väntans tider i Enköping


Stället kryllade av nyckelpigor!!

Hittade denna bild när jag sökte på Instagram på #vecka38 och hittade denna bild. Tyckte den sovande karlen ser precis ut som min Gubbelubbe!!! En dubbelgångare måntro :-)



50-tal

Helgen har bestått av en tillbakablick i tiden. Kl 5.00 ringde klockan i lördags och det var bara att kliva upp och börja förvandlingen, håret skulle fixas oh utstyrseln skulle på (bara en vanlig klänning men den skulle ändå på haha) hela håret lockades, tuperades och sattes upp!!
Sen for jag och mamma vidare till Munktorp där min moster och kusin var i full fart med samma sak!! Väl klara satte i oss i cadillacen och for iväg till Västerås där årets Classic damrally gick av stapel. Otroligt många fina bilar och damer deltog. Helt otroligt hur mycket alla gick in för det hela. Det mesta var tidsenligt. Klädseln, bilarna, picknickkorgen, termosarna, filtarna och mycket mer!! 
När starten gick crousade vi först genom Västerås där det stod fullt med folk längs hela gatorna som vinkade och hurrade på :-) rolig känsla att åka förbi där alla hejar och fotar! Sen åkte vi genom skultuna, Surahammar, Hallstahammar, Kolbäck och avslutade i Mölntorp på westerquarn!! Längs vägen skulle vissa manöverprov utföras och frågor skulle svaras på. Dessvärre vann vi i gen pokal :-( men vi hade en väldigt rolig dag ändå!!!










Nej, nu ska jag fortsätta tvätta Äggies små kläder så vi är redo för hans ankomst :-)

90

Alltså det är ju heeeeelt sjukt, 90% av Äggies mag-tid har passerat. Endast 10% kvar, 28 dagar(eller nå liknande i alla fall) som vi har väntat och längtat på denna lilla varelse och om ca 28 dagar är han äntligen där han här hemma, hos oss, hans familj <3 
Tårarna bara rinner när jag tänker på det! Snart är all väntan över :-) 



5 år

5 år med min fina Markus idag!!! Helt otroligt vad snabbt tiden går, hela tre år som förlovade!! Och tänk, snart blir vi tre, vi blir kompletta, en liten familj <3 




Looove you very much!!!

Babyshower

Jaha, gårdagen då!
Började dagen med att frosta av frysen :-) man kände sig som en helt ny människa när det var klart. Vi ha dragit ut på det så himlans länge men nu är det äntligen gjort!!!

På em ville M åka ut till Björklinge, trots att vi var där i fredagskväll!  Då fick jag också veta att Björklinge skulle få besök på söndag (alltså i går)  så det var städning för hela slanten i fredags! Så jag ville gärna inte fara till Björklinge, just för att jag visste att dom skulle få besök, av vilka visste jag ju inte!! Men det var nå strul med krossen så vi skulle åka dit en snabbis bara!  Sagt och gjort, vi hoppade in i bilen och åkte ut! När vi kommer fram konstaterar jag att det inte verkar vara några gäster som kommit ännu, för jag såg ingen bil. Alternativt att det var gäster som gått hit, fortsatte mitt funderande. "Dom kanske kommer" blev Markus svar bara! När jag till slut konkade mig ut ur bilen (vi hade en sån hög vikariebil så det tar ett tag för mig att komma i och ur haha) möts jag av en massa blåa ballonger! Så börjar alla gäster strömma in och det visar sig att JAG var en av gästerna som det städades för i fredags. Snacka om lurad haha! Det visade sig att jag hamnat på min egen och Johannas Babyshower!!! Jag som alltid velat ha en babyshower, och nu har jag fått det <3

Roliga lekar, god mat och fika och mycket trevligt sällskap. Vädret var på topp! En riktigt toppenkväll måste jag säga! Stort tack alla underbara inblandade för allt slit och planerande ni lagt ner för min och Johannas skull. Och Äggie tackar för alla fina presenter!! En mycket minnesvärd kväll! 
Satt nyss och läste alla fina råd och tips som jag fick i går. Mycket fina ord <3
Nu är det bara att vänta och se vem som vinner tävlingen om när Äggie tittar ut, vilken längd, vikt, hårfärg och ögonfärg vår lilla skrutt får :-) 

Den fina tårtan

Ingen behövde gå hem utan en sockerkick :-)


Blöjtårta :-) 

Fina cupcake 

Hela altanen var full med människor


Lekdags, lekledarna i spetsen :-)
Gissa namntoppen. Inte jättelätt måste jag säga 

Nästa lek, gissa bajset...
Hmm...
En skitrolig lek ;-)
Koncentration på hög nivå
De Gravida!!!

Paketöppning

I ett av paketen fanns "Äggie" :-)
Alla fina presenter!!
De blivna mammorna :-) (eller ja, den ena är ju redan mamma, men ni förstår vad jag menar haha)

Tänka sig att det nu bara är 5 veckor kvar!!!! (Eller 7 eller 3?!) läskigt men fruktansvärt kul!!! 

Här om dagen beställde vi skötbordet, i går köpte vi ett paket blöjor och idag tvättar jag baby-sängkläder!!! Så nu är det bara att packa förlossningsväskan och sen är vi redo!!!! ( tror jag phuuu, nervös) 

Puss!!


RSS 2.0