sommar, sommar, sommar!

Goddag!

Var ute och promenerade för en liten stund sen. Då insåg jag ju att syrenerna håller på att slå ut!!!!! Dom luktar så hiiimla gott =) Får såna sommarkänslor nu...Igår när jag gick förbi tågstationen såg jag en massa tulpaner planterade där, såg så mysigt ut!! Vid den här årstiden önskar jag att jag bodde i hus och inte i en lägenhet.  Det är så mycket mer frihet med ett hus. Insåg just att jag är ledig 3 veckor till innnan det är dags att jobba...kanske åker till köping någon av veckorna för att få bo i hus och kunna gå utanför dörren och landa på gröngräset =) Det tåls att tänka på!!


                 
                                 Snart är sommaren här, plocka blommor och bär.......









Eurovision!!

god kväll!!

Jag är så himla uttråkad. Känner mig aldeles rastlös..vad ska jag hitta på?!! Markus ligger och sover och jag sitter och irriterar mig på vårat trådlösa bredband som inte fungerar, så i stället får jag köra med det mobila bredbandet som är det långsammaste som finns eftersom det är i slutet av månaden och alltså är iprincip all kapacitet redan använd =( Jäkla com hem som inte  kommer och fixar detta på stört utan först på tisdag. Dom har så bra servise på ComHem!!!

Nog klagat!! Idag gick jag till markus jobb. Jag skulle hjälpa honom få hem bilen. Han hade nämligen två där och då saknades det en chaufför till den ena bilen. Så snäll som jag är så traskar jag själklart ner till honom och hjälper till =) Det var riktigt längesen jag körde bil faktist, och jag har aldrig kört inne i stan i Uppsala i rusningstrafik. Så jag var lite nervös innan faktist...men det gick fin fint...jag har det fortfarande i mig tydligen!! Mjukt och fint...haha!!!

I går hände något historiskt..min blogg slog besöksrekord...det måste varit min hunddebatt som lockade hit hela 11 personer =)

Nej ni...nu ska jag gå och vrida på kranen i badkaret, för här ska badas i väntan på eurovision...måste ju se om det är värt att se på lördag eller inte. Hoppas hon inte går vidare! Jag undrar vem som igentligen ringde och röstade på Anna?! Jag har inte hört en enda människa som röstat på henne...Men å andra sidan,.jag har ju inte pratat med ens 10 % av befolkningen. Så min egengjorda undersökning är kanske inget att komma med =)



God natt!

Party party!!

Hej!
Hittade denna på expressen, det är tydligen inte första gången på ganska kort tid!       
Tvååriga Olivia attackerades av hund - Hon ville klappa, men när tvååriga Olivia kom närmare gick hunden till attack mot hennes hals. Flera uppmärksammade fall där hundar bitit barn har inträffat den senaste tiden.
Så kom inte och säg att hundrar är ofarliga!!!!! Stackarn, jag vet iallfall en som från och med nu och för alltid kommer vara hundrädd!!

Nog om de, i går va jag på studentskiva, eller var det nu hette. Det var riktigt trevligt men jag måste erkänna att jag kände mig lite ditplacerad, jag passade verkligen inte på tillställningen. Så fort jag kom dit kännde jag bara, ta mig hätifrån. Där inne möttes jag av massa snyggt uppklädda, sminkade tjejer, med kortkorta klänningar. Och själv kom man i nån gammal klänning ja hittade i garderoben och för första gången (tror jag) kände jag mig så himla gammal, som en pensionär som gått vilse =) eller nå sånt! Hurs om helst överlevde jag kvällen och jag hade trevligt bordssällskap!
Martha fick tillslut sin efterlängtade "klassens"... Efter mycket nervositet blev hon till slut klassens Jesus, någon som många pratar om men som få har sett =) Varje motiverig var gjort på rim..verkligen ambitiöst och väldigt roligt!! Kul med såna initiativ, jag hade gärna velat att min klass på gymnasiet hade haft något sånt. Undrar vad jag hade blivit för "klassens" ??



Vi sjöng "Ja må hon leva" för en lärare som fyllde år samma dag!


Sen lekte vi "jag har aldrig"



Martha glad att få var med på kort ;)


Martha får sin motivering till klassens Jesus!
Du är sällan sedd och sällan hörd,
man kan väl säg att du i skolan är ganska körd.
Koffeinet i colan verkar inte fungera,
trots alla liter du varje dag konsumera.
Trots att du nästan aldrig är här,
vi alla ändå håller dig kär!

Nej nu måste jag nog plugga lite!

Bye bye


Båthelg!

Hej svejs!
I helgen har ja varit i Köping. Det var pappa som skulle firas. Brorsan och hans familj kom också på lördagen!! I lördags var det ju allatiders väder så vad passade då bättre än att provåka vår lilla båt!! Sagt och gjort, vi åkte ut till sjön och la i båten. Helt tyst och tommt på sjön var det..helt underbart väder!! Det ända som var lite jobbigt var alla 1 miljon mygg som var på oss medan vi la i båten =( Men väl ute på vattnet var dom som bortblåsta =)
På eftermiddagen fikade vi och grillade på kvällen. Riktigt mysigt var det. Var så himla längesen jag var i Köping så det känndes så himla bra att få komma hem lite!!
I dag var vi iväg till gävletrakten och köpte oss en lite större båt. Så nu är semestern inköpt. Vill ni något är vi ute på vattnet!!


Markus viftar bort alla myggen!!


Motorn funkade =)


Stålande sol..




Ihoptryckta i vår lilla båt


Vi band fast båten i en boj och låg och "softa" 


Isabelle 7 veckor


Första gången någonsin Markus höll i Isabelle =)


???

Hej!
Är så sjukt uttråkad. Jag har verkligen ingenting att göra!! Är ledig från skolan idag och i morgon med. Jag är även ledig, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, måndag tisdag!! Låter kanske inte som ett problem, snarare tvärt om...Men om man inte har något att göra så blir det en himla lång och tråkig tid!! Bortde juförsig plugga till hemtentan men det är så himla tråkigt!! Ska försöka sova så länge som möjligt på mornarna så dagarna blir lite kortare!! LÄgenheten kommer förmodligen vara skinande ren nä mina lediga dagar är slut, för det är alltid sånt jag pysslar med när jag är helt uttråkad...Blommorna kommer ha fått vatten (förmodligen mer än dom skulle behöva), sängen kommer bli bäddad, och ombäddad ett par gånger!! Men förhoppningsvis är det kanske fint väder så man kan få lite bränna på köpet!!
I går när jag var ledig från 12 trodde jag jag skulle få spader!! Dagens längsta dag var nog i går...det kan jag garantera =)
Men i morgon åker vi till Köping i allfall, det ska bli himla skoj. Det var så himla länge sen jag var där nu. varför ligger inte Köping närmare Uppsala, kan någon berätta det för mig??!!
Det är lilla pappsen som ska firas i helgon, då han fyller år i dag! Grattis Pappis!! Men han är i Norge så det blir kalasande för honom, fast utan honom!!




Köping i våra hjärtan!!






Löpning!!

God kväll
Är helt slut i kroppen. Nyss hemkommen från veckans andra löparpass. Två dagar i rad tar ut sin rätt (är jag otränad då?!) Idag var löparspåret inte säkert, faror lurade runt hörnen både här och där vill jag lova!!!
Stället kryllar av fasaner! Jag har aldrig i mitt liv sett så många fasaner under hela min livstid! Förra gången vi sprang fick vi syn på en fasan i spåret. Självklart blev jag lite orolig och hade gärna väntom. Men eftersom jag hade Markus med mig skickade jag honom i förväg att jaga bort odjuret. Sagt och gjort, han rusade emot den och den sprang raskt in i skogen på andra sidan! Och vi fick lugn och ro i vår lilla löparrunda igen! När vi springer vidare säger Markus att fasaner kan lika gärna springa emot dig och attackera i stället för att springa in i skogen.
Dagens runda blev ännu dramatiskare. Det började med att vi fick syn på en fasan ute på åkern när vi parkerade bilen...ingen fara skedd, fasanen var ute och jag var inne i bilen så det gick bra!! När vi sen börjar springa får jag se hur en fasan springer över löparvägen och in i skogen....Då ploppar helt plöttsligt det som Markus sa tidigare om att dom kan attakera!!! Så jag blir livrädd och markus som aldrig såg den hävdar att jag bara såg i syne..men jag vet ju vad jag såg. Så jag blir lite stelare i min löpning och vill gärna springa åt ett annat håll. Det slutar iallfall med att jag rusar förbi stället där jag såg fågelskrället   och piper sen vidare!!

Några hundra meter längre fram kommer nästa fara!! HUND på vägen..först nån liten skithund men lite längre fram en SCHÄFER!!! Återigen blir stilen lite stelare, men tro det eller ej, jag blev inte uppäten =) Hatar folk som har sina rackarns hundar springande lösa i motionsspåren. Även om dom inte gör något så vet man ju ALDRIG, faktist så kan man ju aldrig säga aldrig!!!! SÅ SKÄRPING ALLA hundägare där ute i spåren...tänk lite på en sån som mig också...jag försöker bara bättra på motionen lite och så plötsligt dyker en blodhund upp mitt framför nosen på en!! Försök srpinga då om ni kan (Då springer man kanske fortare än man trodde att man kunde)


Fienden nr 1!


Fiende nr 2!!


Gatumusiker?!

Ibland när jag är ute och cyklar kan jag bli så himla glad. När jag möter en stadsbuss som det står "Ha en trevlig dag" på! Jag tycker det ser så trevligt ut..jag vet inte om de är dom bussarna som det ibland står Ej i trafik på...för hur ska man annars kunna veta vilken buss det är..om de inte står nummer på den tänker ja!! Hur som helst, jag tycker det är trevligt av UL att skriva så på bussarna!!!

Sen har jag funderat på en sak! När jag cykar till skolan åker jag förbi minst två gatumusikanter som spelar dragspel på olika ställen. På tågstationen brukar det stå en dam och på ica inne i stan brukar det stå en herre. När jag cyklar hem står dom oftast kvar. Så jag antar att dom då stått (ibland sitter dom) hela dagen!! Men nu till min fundering...känar man bra på att stå där dag ut och dag in?? Men den största funderingen ava alla...Hur många går omkring med kontanter och kan lämna pengar när man går förbi?! Inte jag iallfall, inte för det mesta! Ännu finns det kanske folk som har lite kontanter på sig, men om några år är det nog värre med det!! Är gatumusikanternas tid slut då?!! Om dom inte skaffat en kortläsare vill säga =) Ibland spelar dom så himla sorgsna låtar så man vill bara skynda sig där ifrån för att få höra lite glatt!! Konstiga låtval kan jag tycka faktist =) Men känar man bra kanske man skulle ställa sig i ett hörn i sommar och damma av och stämma gamla instrumentet och riva av liten trudilitt!! Tåls att tänka på!
Vi ses!

Valborg och kalas!

Hej! Nu var det några dagar sen sist!

Jag har slutat förvånats över min kära sambos inpulser!! I går var det dags igen....Denna gången hamnade vi i Åkersberga i nå villa område där han hämtade hem blocketimpulsen!!  Ja du, vad ska man säga....jag kan ju inte klaga på att jag aldrig får komma ut och se världen i allafall (åtminstonde stockholm).

I helgas var det valborg och 30- årskalas hos min syster!
Valborg (eller som vi säger i Köping, sista april!) är en ganska överskattad tradition kan jag tycka....visst det är kul...men om man tänker efter, hur kul är det egentligen?! Usch va jag verkar negativ och pessimistisk, men det är ja ju inte =) Jag bara undrar varför man ska festa så intensivt i 2 dagar (om man kör kvalborg också) eller åtminstonde en hel dag....undrar just vem som kom på hela idén. Han/hon måste vara rackarns nöjd med sig själv nu när det blivit så stort. Men hur som helst, sista april blev faktist en kul dag/kväll, så jag har inget att klaga på. Dagen bjöd bland annat på Legitimationsvisning, Singstar, svarttaxi och champange!

Dagen efter var det dags för avfärd till Norrtälje för tårtätning (både i smörgåsform och gräddform) och paketutdelning! Min syster hade fyllt 30 år och det skulle firas. Om en vecka är det dags att fira det lite till då det blir party party!! Så om det finns någon där ute som har en rackarns kul 5kampslek att bjuda på så är jag mer än gärna villig och lyssna!!





Vad kan det vara i paketet......


...Jo våffelgärnet (hur det nu stavas) som vi lånade av henne tidigare i år haha!! Bättre sent än aldrig ju =)


Men hon fick även en vågtång till håret!


Och självklart var jag faster så mycket jag hann!! Stackars barn, fick aldrig vara ifred!


Dubbelhaka, precis som faster =)








RSS 2.0