Fina helgen

Jihooo, min eländiga förkylning är äntligen borta!! Själva förkylningen har iofs varit borta etta tag men i natt har jag sovit hela natten helt utan nässpray B-) underbart skönt att man inte blev beroende av den där sprayen! 

Vilken härlig helg det har varit! Haft en väldigt mysig helg måste jag säga. I lördagsmorgonen jag, Johanna och Lea iväg till fjällnora för att barda och sola lite. Jag badade iofs inte, bara fötterna. Men dom andra två (galningarna!!) gjorde det. Det var många som badade och jag tog solstolen och placerade den precis i vattenkanten och plaskade med fötterna. Riktigt, riktigt skönt var det måste jag säga! När jag kom hem så grillade vi ute på altanen, smarrig kyckling blev det. På kvällen, runt tolvsnåret gjorde vi ordning en sån maräng-jordgubbstårta ( som jag varit så otroligt sugen på jättelänge och jag antar att M tröttnat på mitt tjat så vi slog till och köpte en tårtbotten). Mums så gott det var. I samma veva som vi satt ute på altanen i mörkret med tända ljus och åt tårta insåg vi att vi just nått 85% av graviditeten :-) så då passade vi på att fira det också!!!
Tänk, nu är det bara 15 % kvar av den beräknade tiden. Usch, jag börjar känna mig nervös om jag ska vara ärlig. Vad har vi gett oss in på igentligen?! Hur ska vi kunna hålla liv i en liten bebis, våran alldeles egna lilla bebis!!!! Huga, vad nervös jag blur när jag tänker på det, hur ska det gå?! Men vi ska ju på vår första föräldragrupp i morgon, så då får vi väl lära oss där hur man gör när man är förälder ;-)

I går for vi iväg till fina Sigtuna. Jättefint är det sär ute vid vattnet. Superstora glass åt vi vid hamnen, och kan ni tänka er, dom hade min absoluta favorit, HIMELSK RÖRA :-) så det blev många kulor av samma sort! Vi promenerade runt där i värmen och så hittade vi en fin syren i en park och bestämde oss för att ta lite bilder på magen. Vi tänkte att vi skulle anlita någon, ett syskon eller så ;-), som lite längre fram tar lite bilder på mig och markus och Magen!! Vi har ju bra kamera och allt så det kan ju inte gå fel :-)
På kvällenkröp vi upp i soffan med en film, melon, grönsaker med dipp och lite choklad!! 
Som sagt, en riktigt mysig helg har det varit!!!
I morgon bär det av till finska gränser!!

Någon gillar kroppskontakt!!

Myyyys

iiiiiiiiiiiiiii





Haha, inte lätt att agera naturligt på bild :-)




Fredag!!

Godmorgon!!

Jahapp, med värmen kommer svullnad tydligen. Mina fotleden är ett minne blott och jag ligger i högläge och gör fottramp för jämnan. När jag arbetat som sjukgymnast och kanske ffa haft praktik på olika sjukhus har jag instuderat var och varannan patient att göra fottramp 20 ggr varje hel och halvtimme och de är svullna eller opererat sig. Allt för att sätta igång cirkulationen och minska risken för proppar. "Det kan du göra när du ligger i sängen, inte jobbigt alls" jo tjena, jag märker att det inte alltid är så lätt att leva som man lär :-)
 Hur som helst, i dag blir det till att införskaffa min stödstrumpor. Känns inge kul i värmen. Men enligt barnmorskan kunde man tydligen få åderbråck på benen om man inte hade stödstrumpor. Och det vill jag inte ha så det är väl bara att införskaffa sig ett par antar jag!!!

I går när jag var till barnmorskan visade det sig att Äggie låg med huvudet neråt och hade fixerat sig. Ingen garanti för att han skulle ligga kvar så men det känns ju ändå bra att han är redo :-) är han redo är vi redo!!! 
Fick även meddelande om att vagnen har kommit hem nu! Men vi väntar nog till nån gång i juni innan. Vi hämtar hem den!!

Nog om bebben!
I onsdags hade jag en heldag i Norrtälje med syrran och barnen! En riktigt mysig dag hade vi. Lite äventyrligt där på fm en stund men det ordnade ju upp sig, vi hade läget under full kontroll ;-) haha
När jag kom tillbaka till Uppsala åkte vi och hämtade vår nya säng!!! Lite hård måste jag säga men jag sover ändå ganska så gott i den! Fast jag skulle nog kunna sova lite var stans, behövs ingen säng för att jag ska kunna somna!! Men jag tror att den kommer bli riktigt bra när vi liksom lär känna varandra :-)
 
I tisdags råkade jag hamna på Blodomloppet. Mitt gammal jobb hade en plats över så jag sa att jag inte var intresserad av att springa men kom gärna och picknickade!! Sagt och gjort. Först picknickade jag och M vid ån i strålande väder sen gick jag in på Studenternas och picknickade med härliga kollegor!!! Bläää vad jag saknar dom måste jag säga!

Idag blir det nog frozen yoghurt vid ån i solen med Maria!! Det blir mysigt det :-)

Nu lite frukost på det här kanske. Ha en trevlig helg allihopa !

Jag och Gurris!!



Vecka 34

En mycket hektisk helg har det varit måste jag säga. Den har spenderats i Köping, men den har varit full av aktiviteter!! Det stora var att vi skulle på Novalies dop. Men vi han även klämma in en massa andra saker också. Inte mycket till vila blev det men det har varit en rolig helg så vila upp sig det får vi göra någon annan gång  :-)
Vi åkte redan vid lunchtid från Uppsala och första stoppet blev i Slagsta glass i Eskilstuna där vi träffade fina vänner, Sara och Jimmy och deras söta lilla dotter Moa!! God glass och trevligt sällskap :-) 
Sen var det årets första grillning som stod på schemat för kvällen. Årets första grillning och första gången för i år som vi satt på altanen och åt!! Riktigt gott var det också :-P efter det firade vi lilla pappa med tårta och paket. Han fyller nämligenår i dag!!! Grattis grattis :-)

På lördagen var det dags att träffa fler fina vänner. Då var det Linda och Roffe och deras charmiga son Wilmer som vi hade äran att få fika med :-) supertrevligt!! Nästa gång vi ses hoppas jag att vi har med en polare till Wilmer :-)

Sen bar det iväg på ett fint dop med tipptopp-väder. Det var tur det för vi satt sedan ute och åt mat och fika!! 
På kvällen hoppade jag och Markus upp på varsin cykel och hojtade ner på stan där gatorna fylldes av fina raggarbilar. Cruising i stan, då blir småstadsborna som galna, alla var ute!!!

I söndags for vi en sväng till kungsör för att se J & S nyinköpta hus som dom höll på att renovera för fullt!! Jättefint kommer det bli när dom är klara!!! Oj så hussugen man själv blir :-) men tyvärr bor man i fel stad, här kommer vi troligtvis aldrig skaffa hus dessvärre :-( men man får väl skylla sig själv då om man nu envisas med att bo kvar i Uppsala!!

Nu ska jag kila iväg och fixa iordning för en picknick i kväll tror jag. Lite sallad och fruktsallad till efterrätt. Måste vara klura lite på något fint ställe vi kan picknicka på!! Tänkte överraska lite och eftersom att jag vet att Markus aldrig är här inne och läser så kommer det fortfarande vara överraskning trots att jag nu precis skrivit om det :-)

Grillkväll!! 

Slagsta glass :-P

Fika på stan!! Alltid lika trevligt för plånboken att fika i Köping. Jag och markus gick lös på bakverken och allt som allt betalade vi 54 kr, haha det är ju bara vad en kopp te kostar i Uppsala :-)

Min riktigt fina bild från dopet haha

Tänkte ta lite fina bilder när man nu var uppklädd och fint väder. Men det blir aldrig så bra som jag tänker mig. Tänk den so. Ändå gjorde sig på bild!!!

Avgaserna flödade...

Hade fixat lite välkommen-till-världen-mössor till en den ena och en den andra. Men nu är alla utdelade så nu är det bara att börja om på nya :-)

Mycket bebisar blev det i helgen :-)



Fullt upp

God kväll!!

Fbörjade fundera i helgen när man räknas som höggravid, och om jag var det nu. Jag känner mig inte höggravid över huvud taget men jag tänkte att det ändå börjar närma sig. Då hittade jag denna lista:



Något påstående kanske stämmer in lite granna, men så länge i te hälften stämmer in tänker jag att man inte är höggravid.

Kände mig dock aningen höggravid när jag var på stan idag. Inga problem tänkte jag att gå på stan och kika lite, har j inga bäckenbropblem (ytterst små i så fall) längre och magen brukar aldrig störa. Men när jag gick från stationen in till stan (i myrtakt ska då tilläggas) så började magen bli stenhård och jag ville bara sätta mig ner och tappade shoppingsuget. Så jag tänkte att jag går i lite affärer och gör det jag ska och sen sätter jag mig ner och vilar på ett fik och kan då också gå på toaletten (att man ska bli kissnödig ta mig tusan hela tiden är ett problem haha) helt hopplöst ju att gå på stan, finns ju inga toaletter någonstans om man nu inte har en femkrona till hands, vilket jag aldrig har :-( nå väl. Jag gjorde det jag skulle på stan och sen gick jag mot fiket. Jag öppnade dörren och blev stående i ingången med dörren fortfarande öppen.....Nej, kände jag, det känds helt fel att gå in och fika ensam. Så jag backade, stängde dörren om mig och gick där ifrån igen!! Så ingen vilan och ingen toalett blev det denna gång :-)
Tog i stället bussen ut till Markus jobb ( busstur på ca 3 minuter haha) och så for vi iväg till Storvreta och beställde oss en ny säng. Vi tänkte att vi kunde kosta på oss det. Den vi har köptes på blocket för fem år sen. Så den är förmodligen över 10 år gammal, så det var på tiden :-)

Veckan har annars spenderats till stor del vid pysselbordet. Diesel är på semester hos sin flickvän (hatkärlek är också kärlek) så jag fick sitta i lugn och ro. Och det bästa av allt är att jag inte behövde plocka undan efter mig utan det fick stå framme över natten så jag kunde fortsätta där jag slutade dagen innan!! Det blev ett Dopkort till Novalie som ska döpas i helgen!!
I dag har jag putsat fönster hela dagen. Hade lånat en sån fönsterputsarmaskin av svärmor, men jag vet inte om jag och maskinen är allt för bra vänner. Kanske bara vi inte riktigt har lärt känna varandra ännu. Har ju utsidan kvar så vi hinner ju lära känna varandra ett tag till. Jag ska väl erkänna att jag aldrig putsat fönster med en sån "vanlig" fönsterputsare så det skulle troligtvis bli fler ränder om jag skulle göra det manuellt.

I morgon fortsätter fönsterputsningen och sen blir detvattengympa, sista gången! 

Men nu ska jag sticka lite :-)

Hur gott låter inte det här då!! Tårtkalas på Fullerö handel det vore nåt de!




Söndag

Söndag i dag! Men ingen söndagsångest här inte!! Söndag alla dagar i veckan för mig just nu :-)
80% av graviditeten i dag, alltså bara 20% kvar iiiiiiiiiii :-)

Haft en mysig helg i Skövde!! Shopping för tjejerna och cykelslit i leriga skogsstigar i 8 mil för killarna!!!
Hittade ett par riktigt fina byxor till Äggie som kommer passa hur bra som helst i sommar. Luftiga och fina :-) hittade även en liten klänning till bebis vi ska hälsa på på fredag!!
På schemat denna vecka står dopkort-making till stundande dop i helgen och fönsterputs med nya maskiner. Ska se vad den går för :-)

Middag

Middagssällskapet :-)

Inte många dagar kvar nu ju!!!

Då kör vi full fart in i vecka 33 nu då!



Torsdag

Hej!
Torsdag och pissigt väder ute. Men vad gör väl det, jag kan ju lugga i sängen hela dagen om jag vill ;-) nejdå, inte riktigt. Jag har redan varit ute och cyklat i rusket till barnmorskan. Var helt säker på att magen skulle ligga över medelkurvan i dag så mycket som den växt. Men nejdå, följer sin lilla kurva under medel. Men den ökar i alla fall så det är ju kalas :-)
Nu har äntligen min och Äggies ledighet börjat och det känns så otroligt skönt!! Så nu har jag all tid i världen att ses för lite fika eller nåt sånt :-)
Jag gick ut hårt på min ledighet. Första lediga dagen, igår bar det av till Thuns fören heldag med mina finisar ;-) syrran, Hanna och Gurridutten :-) vi hade en riktigt bra dag, men man skulle väl kunna säga att d var intensiv och jag var helt slut när jag kom hem! Men trevligt hade vi :-)hittade dock ingenting där, så det blev billigt och bra!

Denna vecka gick vi in på enkelsidig veckor kvar av graviditeten, 9 veckor!! 60 dagar kvar i går. Nu går det undan måste jag säga, hur kul som helst. Oj som vi längtar efter våran lilla Äggie nu <3

För några veckor sen bokade vi en kryssning, jag och M. En resa då vi bara ska ha det bra, bubbelpoola mest hela dagen, ärta gott och ha det mysigt. För någon dag sen började vi fundera på om jag verkligen fick åka båt så långt fram i graviditeten. Vi tänkte inte riktigt på att vi skulle vara så långt fram, känns liksom så overkligt. Så vi skickade ett mejl till Birka och frågade. Det visade sig att man inte fick åka med från och med vecka 36. Så vi hade tur, jag kommer vara i vecka 35 då :-) så vi hade en rackarns tur!! Men det var nära att du skulle fått bo lyxhytt med tillhörande lyxfrukost Susanna ;-) 

Nu ska jag ladda för dagens gravidvattengymp senare i dag!! Men först ska jag äta lite frukost.

Jag och Äggie redo för sista arbetspasset på mycket länge.

Sista jobbdagen gick vi till ett konditori och fikade, hela klassen och jag. Riktigt mysigt hade vi!!

Sista gången på mycket länge som jag låste upp cykeln från jobbet och cyklande hem.

Fick en sån fin kruka/temugg från mina kollegor. Älskar den rosa färgen och designen. Nu måste jag bara skaffa en sån i större storlek också!!
Observera att bladen är hjärtformade- för att vi tycker om dig, och inte plattformar som dom också finns i, som min kollega sa :-)

Gurridutt-mys!!

Frågan är vart Äggie ska få plats, sängen är ju redan full :-)

Bye bye


Lördag

God morgon! 
Måste bara börja inlägget med lite skryt om att jag den senaste veckan mått så oförskämt bra!! Inget bäckenstrul (har inte använt bältet på hela veckan!!!!) och dom senaste dagarna har inte heller ryggen ömmat. Helt underbar känsla. Nu vill jag ut på långpromenader, skaffa gymkort igen och börja träna. Men jag tror inte att jag utmanar ödet med det haha. Utan jag ska istället bara njuta av att må så bra, njuta av min och M barnlediga tid tillsammans (så vi är riktigt laddade i juli), njuta av magen som bara växer sig större och större och njuta av lilla Äggie som slår volter mest hela dagarna :-) 

Så, nog med skryt för idag :-)
I torsdags bar det av till Norrtälje för lite födelsedagskalas och givetvis Gurramyyyyyys!!! Han var riktigt snäll hela tiden vi var där. Iofs sov han hela tiden men han var nöjd med att hoppa från famn till famn i alla fall.

Idag blir det nog en sväng på stan och fixa lite doppresenter och lite annat smått och gott!!!
Ha en trevlig dag i solen!!

Äggie hälsar med en liten selfi :-)

En Sovande bebis är en lugn och tyst bebis ;-)

Fikadags

Gullvivor <3





Supergod cheeskace med passionsfrukt!!

Sömntuta




Vanlig mun. Men när man pillar lite på läppen så ändrar den form.....

Haha

Nej nu ska jag gå och väcka sömntutan som fortfanrande ligger kvar i sängen och sover!!





1 maj

I går firade vi Valborg och i dag är det första maj!!
Hade en riktigt trevlig kväll igår med trevliga människor, god mat, majbrasa och avslutade kvällen med fyrverkerier. 

Idag blir det bebisgooooos och firande av syrran och Matte!!! Så nu är det mer än hög tid att göra sig i ordning :-)
Ha en bra 1 maj och demonstrera lugnt!!!

Gårdagens enda tagna bild (av mig i alla fall) lite dåligt men nu blev det så :-)

Tittade i gamla fotoalbum i går kväll och hittade dessa små godingar haha....
Och denna...
Så söt!!

Varmt och skönt vid brasan


Vi ses!!



RSS 2.0