30 december

God kväll
Tänk, snart är detta magiska år, 2014, förbi! Vilken underbar resa vi gjort. Stundtals jobbig men samtidigt otroligt härligt :-) men än är det en dag kvar på året!!

Eftersom vår lilla mister inte tycks vilja ha gröt köpte vi istället riktig mat. Han är ju trots allt snart 6 månader. Biffstroganoff var fina grejer det tyckte H. 




Vi har även börjat ge honom välling på kvällen nu. Han vaknar flera gånger på nätterna och ammar så vi tänkte att han nog behövde något mer matigt. Han tog vällingen på en gång, inga konstigheter. Dock vaknar han 2 ggr på natten i alla fall, men hoppas på att det är en fas som snart är förbi :-) 
Eftersom jag alltid ammat honom till söms har M längtat efter att få natta lilleman. Igår var det hand tur. Dagen innan hade han försökt med vällingen men H bestämde att han inte ville somna så en amning gick det bli i alla fall. Men i hår tog han återigen H och vällingflaskan med sig in i sovrummet och efter en stund var det en Mycket stolt far som kom ut igen!!! Hugo hade somnat och M hade för allra första gången nattat sin son för natten <3

Här om dagen var vi ute på pulkapremiär i kylan. H var lite skeptisk men höll god min trots allt haha :-)




My boys!!!!

27 december

Slappardagar efter jul är vad vi har här! Julen har varit jättebra! Julafton firades ute i Björklinge med Markus släkt! Lillemans första julafton kick jättebra :-) julklappar fick han också, så han hade visst varit snäll under sina 5,5 månader! 
På juldagen for vi hem till Köping för julfirande med min familj! Men i morgon bär det av hem till Uppsala igen för att fira nyår. 
Idag var vi iväg till Örebro för att hälsa på fina vänner och småkillarna fick "leka" lite med varandra :-)

Några nätter har H sovit lite knackigt, och vaknat några gånger. Eftersom han inte vill äta gröt utan bara bröstmjölk så står han sig inte alls länge på det för han börjar ju bli så stor nu! Men idag fick han prova välling för första gången och slurk sa det hade han ätit upp hela 90ml :-) så för hoppningsvis ska han börja sova lite bättre nu!

I morgon blir det nog bad i Arboga badhus innan hemgång på em! 
Bjuder på lite bildregn från julafton!


Julklappsutdelning

Vissa fick märkligare julklappar än andra :-) 

Lilleman fick en pulka :-)


Julkraaaaamar!




23 december

Det händer nya saker varje dag och det är så roligt att få vara med och se det! En stor gåva verkligen!!

Utforskar lite
Å nej, någon ser mig
Mycket spännande saker att smaka på
Haha sötnosen!!

Ikväll blir det uppesittarkväll med The Emeths & co!!


22 december

Nu är vi hemma igen från södern :-) alltid skönt att komma hem till sin egen säng! Det tyckte nog H också som sovit lite knackigt på resan men första natten hemma i sin egen säng sov han 10 tummar i sträck!!! Men vi har haft det jättebra. Shopping och Liseberg har vi ägnat åt oss.
Idag har jag och H klätt granen så nu är det klart :-) nu ska bara den sista städningen göras och sen är det klart för morgondagens uppesittarkväll :-)
Och vet ni, jag tror ta mig tusan att jag börjar få lite julkänsla och längta lite till julen :-) thank you sis för samtalet <3
I går sa M "tänk, om tre dagar är det julafton" och så fick jag en stor puss! Då kände jag ett pirr i magen och tänkte att, ja ta mig tusan, nu ska vi fira jul och ingenting får förstöra den!!!! :-)

Gubbarna morgonmyser på hotellet


Hugge hade mycket att titta på så han fick sitta upp lite :-)

Testar dom nyshoppade nikedojjorna!



17 december

Usch, magkänslan har sagt till mig hela dagen att något skit ska hända. Hoppas verkligen att den har fel och försvinner här ifrån omedelbart!!! En klump i magen som liksom inte vill ge sig! Men som sagt, hoppas att den har fel! Usch, vill bara skita i hela skitjulen och få det överstökat fortast möjligt!!!

I morgon bär det av söderut! Spännande och se hur resan ska gå med lilleman som inte alls tycker om att åka bil :-/

Bjuder på lite bilder från lördagens luciatåg










Mina fina pojkar <3

16 december

Idag har vi haft en sån där slapp sovardag jag och H!! Jätteskönt! Tanken var att jag skulle ut och promenera på hans sovtider, men jag gjorde honom sällskap i stället och sov :-) på fm och mellan ett och tre på eftermiddagen. Välbehövligt kände jag. Promenera det får jag göra en annan dag :-) 
I morgon har vi som fredag här hemma, så härligt :-) men först en "torsdag". 
En vecka kvar till julafton i morgon gott folk :-/ hur ska det gå, det går nog bra 
:-) 
Nu ska jag göra lilleman sällskap igen och gå och sova. God natt!!

Nya sovstilen <3

15 december

Jaha, då var årets julångest här! Typiskt, jag trodde faktist att jag skulle slippa den i år, men nejdå nu är den här :-( helst skulle jag nog bara vilja gräva ner mig och bara böla och sen gräva upp mig igen i januari någon gång, men det funkar ju inte riktigt så :-) nej, i år är ju Hugos allra första jul, och den måste vi se till bli bra :-) synd bara att han inte kommer minnas den. Men vi får fota mycket så får vi visa honom när han blir äldre och berätta om hans allra första jul!!!

Nej nu iväg på sista barnfotokursen :-)


Laddad för babysim!!


13 december

God kväll
Idag är det lucia, alltså 11 nätter före jul. Det är ju ingenting, 11 nätter är inte ens 2 veckor. Men lugn om ni (syrran) inte är klara med julklapparna ännu, än är det gott om tid kvar, ingen brådska, känn ingen stress :-)

Idag började vi dagen genom att åks till bandyplan nere vid ishallen och åkte skridskor. Solen sken så det var jättehärligt väder att åka i. Isabelle hade åkt förut men för Hanna var det första gången och hon tyckte att det var jätteroligt!! 

På em åkte vi ut till Hugos gammelmormor och överraskade henne med ett luciatåg. 7 tomtenissar och 2 lucior vart det :-) kul att kunna föra vår tradition vidare till våra egna barn!

I morgon blur det eventuellt ännu lite mer skridskor, i ishallen denna gången och näst sista babysimmet på kvällen! Sen väntar en tredagarsvecka och lite semestertripp till julmarknad på Liseberg! 

Trevlig kväll!


Min lilla gostomte





12 december

God morgon!

I onsdags trotsade jag och H vädret och begav oss till torget, där musikhjälpen håller till, för att se Heléne Sjöholm och peter Jöback sjunga tillsammans. När vi står där och väntar rullar plötsligt en polisbuss in på torget med blåljus på och spelar ledmotivet till stjärnornas krig! Och ut ur bussen kliver hela star Warsklanen, är så dålig på vad dom heter men han den svarta gubben som bara andas, och några till. Dom började dansa och helt plötsligt stod vi allihopa på torget och shakade loss :-)
Men till slut kom ändå min efterlängtade duo och sjöng. Dock bara en låt till min besvikelse men men. När det var klart tog vi bussen upp till Gränby C för att möta upp Johanna och Lucas för den sista julklappsshoppingen. 

Igår var M på julbord med jobbet på kvällen så jag och H var själva hela dagen. Trist tänkte jag och bjöd över lite syjunta/fikasällskap. Trevlig kväll vart det!

I dag lyxade vi med sovmorgon till 6.30 ;-) men nu sover lilleman igen, och den store också för den delen. Bara jag som sitter här med tända ljus och äter frukost!

Idag bär det av till mormor för lunch och senare på em till mammas förskola för att se deras lucia som äger rum ute i skogen, ska bli mysigt!

När jag och mina kusiner var små var vi alltid till mormor och lussade för henne. I år är det Hugo och hans kusiner och sysslingar som ska ta över stafettpinnen och vara ett luciatåg ute hos mormor. Men det vet hon inte om, det blir en överraskning :-) så tomtekläderna är nerpackade och redo för Hugos allra första luciatåg!!!

Heléne och Peter

Det är så otroligt roligt att hänga med Hugo på dagarna nu, för det händer så mycket! Sitter själv gör han och trögflytande sig i matglädje runt runt, och tar sig "fram" genom att trycka sig bakåt. Jätterg blir han när han inte når leksakerna när han trycker sig längre och längre bort från dem :-) såååå mycket kärlek till en sån liten person <3

Ha en trevlig lucia!! (Den är i morgon, jag vet, men ändå)

11december

Välkommen hit underbara migrän.....men nu kan du väl försvinna!!!
Hoppas att Ipren hjälper så jag kan vara en bra mamma trots allt!!

I går kväll var H knölig och lägga, han bökade runt och tyckte inte alls att han var trött, fast han var det! Till slut tröttnade jag och gick och gjorde mig i ordning för natten och under tiden gick M in till H för att göra ett tappert försök!
När jag kommer in i sovrummet möts jag av detta:
När M tog upp honom hade han somnat i detta märkliga läge på 2 sekunder. Ven hade kunna tro att gubbelubbe var en sån hejare på nattning. Från och med nu är det nog hans uppgift :-)

Nu tar vi helg och åker och firar lucia i Köping!!

Men ååååå jag blur så less, hade skrivit ett lååångt inlägg och så stängs appen av och när jag går in igen är allt borta!!! By går jag och sover i stället, god natt!!!

10 december

Så typiskt att det regnar idag när vi ska ner på stan och titta på underhållning. Ja ja, vill man höra Heléne och Peter sjunga från Livet är en schlager (som jag tar för givet att dom gör) så får man stå ut med lite regn. Kanske får gå i lite affärer i väntan på Alex och Sigge sen! Fast jag behöver ingenting i nån butik vad jag vet. Julklapparna är klara och inslagna och kontot ekar tomt. Men kolla lite kan man ju göra ändå :-)

I morgon jobbar M sista dagen för denna veckan så snart tar vi helg :-) 

Ha en fin Nobeldag!!!

Någon som gärna skulle vilja hoppa ner i sängen ;-)

8 december

I dag fyller vårat lilla busfrö hela 5 månader <3




6 december

Lördag idag :-)
Har nyss kommit hem från en tur på Gränby där Hugos utväxla overall såldes vidare till någon bättre behövande. En tre veckors bebis var det som hade den äran!

Igår var det julgodis som stod på schemat och gott blev det :-) pizza  och trevligt sällskap var också med på schemat!

Ikväll blir det ännu en kväll med trevligt sällskap. Middag och efterrätten ska snart börja förberedas :-)
M är iväg på överaskningspaintball för en jobbarkompis idag. Spännande och höra hur det var när han kommer hem. 

I veckan drar musikhjälpen igång i Uppsala!!! Och onsdagen såg ut att vara min dag. Då hittar ni mig utanför buren, så kika på livesändningen så syns jag säkert :-)
Kl 12 på onsdag var Peter Jöback och Heléne Sjöholm där och kl 13 Alex och Sigge. Så jag stannar nog kvar och lyssnar på båda när jag ändå är där. Ses vi där ?

Nej, nu ska jag börja förbereda lite medan lilleman fortfarande sover i vagnen efter promenaden hem från Gränby!
Trevlig lördag på er!!

Så här i baktider är det svårt med karaktären. Då får man ta till andra metoder!

4 december

Tänka sig, i dag har jag och gubbelubbe varit tillsammans i 5,5 år!!!!! Heeeelt sjukt vad fort det går. Men som dom säger, det går fort när man har roligt :-)

Bara för att jag skrev att H sover så dåligt har jag nu två dagar i rad fått sova 9 timmar utan avbrott, i natt till och ned 9,5 timmar. Han har äntligen kommit på att det faktist är skönt att sova på mage och har legat så nu i två nätter på rad! Och ni vet, en gång är ingen gång, två gånger är en vana ;-)

I dag blir en lugn hemmadag, ev en promenad till ÖB, men det är allt. Tror att det varit lite mycke för lilleman senaste tiden och därför varit lite orolig. Men igår var vi bara hemma och han var hur go som helst, så han längtade nog efter att bara få vara :-)

I morgon är det fredag :-) julgodisbak står på schemat!
Trevlig dag på er!
Nya sovstilen! Varför lägga pengar på kudde till denna mannen ;-)

2 december

Hm, någonting hände när vi var i Köping! Innan vi åkte dit sov H hela nätterna, nu vaknar han tre (???!!!) gånger minst varje natt. Dessutom älskade han när vi gav honom gröt, han gapade stort när skeden kom. Nu, när vi kommit hem från Köping trycker han sig långt från skeden och verkar inte alls fatta vad vi håller på med, märkligt!  Hoppas att det bara är nån fas han ska igenom! Dessutom har har börjat skrika i Höganäs skyn när jag försöker amma honom, inte alltid men titt som tätt. Så ungen gröt och ingen amning och han hanterar inte riktigt flaskan, hm hur ska detta gå :-) faktist börjar han kunna suga ur nappflaskan bättre nu, för vi har övat med vatten i flaskan och det gillar han :-)

Nog om det!
Unge mannen har nu blivit så stor att han sitter helt själv långa stunder och fipplar med någon leksak. Det händer så fruktansvärt mycket med Hugo nu så det är svårt att hinna med, men det är superkul att få vara med om :-)

Nu ska jag stoppa ner lilleman i sin säng, för han verkar sova nu! God natt!!

Leker i sängen

"Håll mitt öra Wilmer så ser det ut som att jag kan sitta själv" 

Hej hej kompis!
Killarna ringdes på morgonen och bestämde att dom skulle ha på sig sina gröna Villervalla tröjor ;-)

Bläääää

Usch, blir så jäkla less på bygdens VC,ingenting  vill dom ta hand om och få tag i en husläkare verkar vara omöjligt, blir så förbannad!!

Ja ja Ville bara ha det sagt haha :-)

RSS 2.0