Åre

 
Några dagar efter västkusten styrde vi bilen upp till Åre, upp till hösten/vintern. Vi hade hyrt en supermysig stuga precis vid sjön. Tanken var att det skulle vara fiiiint väder så vi kunde vandra, cykla, paddla, bada, rida osv. Ha en riktigt aktiv semester med andra ord :element när det var 8 grader, snålblåst och regn kände man sig inte allt för pigg på att ge sig ut och paddla i stormen eller kasa sig i sjön på en liten simtur!! Så vi bestämde att vi skulle cykla på tisdagen för väderprognosen såg bäst ut då. Det var ju trots allt cykla vi hade kommit dit för att göra! Så måndagen spenderades på badhuset. Vi betalade in oss på allt, gym/ saunaworld och äventyrsbad. Var såååå himla skönt att få svettas lite på gymmet nån timme innan vi kunnande oss relaxavdelningen och äventyrsbad. Jag provade på att bada isvak, 6 grader var det i vattnet! Det var inte lätt att ta sig i, det liksom tog lite emot :-) men med lite vilja så gick det. Brrrr vad kallt det var :-)
på tisdagen när vi skulle cykla var det iprincip vindstilla uppe i backarna, inget regn och efter en stund tittade solen fram :-) Att cykla downhill är något jag verkligen verkligen kan rekommendera!! Jag menar om jag, mesarnas mes klarar av det, så klarar vem som helst av det, jag lovar!gnag hade bestämt mig att jag skulle ge det några gånger, inte bli arg mitt i backen och framförallt inte ställa till någon scen och börja gråta där mitt i haha! Men första åket var jag livrädd, jag fruktade verkligen för mitt liv!!!!! Usch jag skulle aldrig mer utsätta mig för nå liknande!!! Men efter andra åket började man lära känna cykeln lite bättre och visste hur den fungerade och vad den klarade av. Så efter ett tag blev det helt plöttsligt roligt ;-) vi åkte hela dagen, från 10 när liften öppnade fram till 16.30, då gav jag upp. Men markus fortsatte två timmar till i lite svårare backar!!!
 
 
 
Bakade tårta på min födelsedag som firades i Åre....M envisades med att vispa för hand trots att det fanns elvisp!!? (men det gör han nog inte fler gånger haha)
 
Det tar sig =)
 
Resultatet =)
 
I Downhillbakcen, med åreBy i bakgrunden
 
Jag kände mig ganska ball den dagen haha
 
Fantastisk utsikt, det var så jag fick tårar i ögonen ;-)
 
Utsikten var fantastisk, men tyvärr gör inte bilden rätt för verkligheten =)
 
Min lika balla karl!!
 
 
Hur som helst, det blev ändå en mycket lyckad semester i Åre som jag gärna gör igen! Mycket roligare att vara här på sommaren än på vintern. Usch, får ångest när jag tänker på denna tjatiga skidsesång, bläää!!
 
Nu ska jag göra mig klar och snart åka iväg att fira Hanni Banni som fyllde hela 3 år i går!!!
 

Semesterrrrr

Årets semester har iprincip spenderats kuskandes runt i vår bil. Han har jobbat på bra i år, har tagit oss fint och säkert både ner till västkusten och upp till Åre!! 
Först bar det ner till västkusten...eller Egil en stuga ute i skogen i Ullaredstrakten med ca 3 mil från både Falkenberg och Varberg. Där bodde vi nästan en vecka, dom två sista dagarna tog vi in på hotell :-hotet från alla barn som tyckte att vi inte skulle ha någon sovmorgon haha. Kul att kunna vara allihopa på samma semester, hela familjen :-)
en dag åkte vi allihopa till Varberg för att se på fästningen. Jag har varit där flera gånger förut men mormor hade en liten dröm om att få gå upp och titta på varbergs fästning , så sagt och gjort, hela liga åkte dit! Det var lite jobbigt men tillslulagade alla tagit sig upp för den blanda uppfarten upp till toppen, även mormor (rullatorer är ändå en rackarns bra uppfinning)
Jag och spenderade dagarnà med att åka till olika badplatser runt omkring västkusten...Halmstad en dag, Varberg två dagar och en liten insjö ena dagen. Superficiell vänder nästan alla dagar så det var en riktigt bra vecka!!

 
Vi stannade på Braehus och käkade lite frukost påvägen ner...otroligt fin utsikt där i från!
 
 

 
Så fint med Vättern i bakgrunden
 

 
 
Shoppade på Gkås naturligtvis
 
Spelade bilbingo en dag...riktigt kul tycker jag att göra någon gång i bland, inget jag vill göra vaje vecka men lite nu och så skadar ju aldrig. Vi vann dock ingenting så det var lite trist, men men , skam den som ger sig, nästa gång går det kanske bättre =)
 
Första besöket på Varberg fästning för i år....
 
....samma bild fast med mig på =)
 
Vi köpte supergoda jordnötsringar......som Bannie lade beslag på och käkade upp haha
 
Badade i pool i Varberg, helt underbart med pool....slipper all jäkla sand som ska fastna lverallt när man har badat och alla rackarns sand som på något konstigt vis jäklas med att följa med hem GRRR
 
Promenad runt fästningen precis vid havet
 
 
Uppe på fästningen och vi njuter av utsikten!
 
 
Blåste ordentligt på toppen
 
Fina Izzie Bizzie!
 
 
 
 
The Larsson Sisters!
 
Bad, bad, bad =)
 
återkommer senare med Åresemestern!
 
 

Köpingsveckan

 
 
Dags att uppdatera lite då jag ligger lite efter :-) 
började min ledighet med en vecka hemma i Köping tillsammans med syrran och Hanna. Vi var hemma hos mormor i princip alla dagar. Jag cyklade till och med milen ut en dag i spöregn när bilen var upptagen :-) 
 
Åt mormors mat hela veckan :-) det bästa av allt var hennes egenodlade färskpotatis....jag äter dom som godis, huuuur gott som helst!!!
 
 Var på räkfrossa, mumsHitom någon hittar någonstans i Uppsala där man kan gå på räkfrossa nu på sommaren, så hör av dig, jag följer med ;-)
 
 
 
 
 
 
 
efter räkfrossan nere i hamnen
 
Passade på mig att gå till min frisör också när jag ändå kvar i Köping!!
 
järngänget :-)
 
 
 

Tog visst en bild trots allt :-)

Hittade visst en bild på mig som jag tog på midsommarafton trots allt :-) 
 
jag valde mellan dessa två outfits! 
Såg senare att Diesel syns i bakgrunden på den vänstra bilden...han är i full gång med sin nya hobby; kolla i brunnen hur vattnet rinner ner när någon duschar!! Så fort man tar i duschslangen kommer han springande och bänkar sig på första parkett :-)
 
nej nu ska jag ut på en PW med Terese!!! Vi ses

RSS 2.0