28 februari

Vill man bli vår närmaste granne ska man slå till nu :-)




Lycklig

Ligger här i sängen och tänkte sova! Migränen pulserar men jag känner sån lycka när jag ser denna bild:

Såld innan visning, och det är vår lägenhet nu!!!! Det känns bara såååå rätt!

Ville bara säga det, God natt :-)

27 februari

Stor dag igår! Jag och H har helt lagt av med amningen nu! Ammade sista natten i går natt, men jag kände att det inte kom vidare mycket så jag gick upp och gjorde lite välling åt honom istället, så somnade han om och vi sov till halv åtta! Tänkte göra samma Sam i inatt, när H vaknar på morgonkvisten får han lite välling i stället dör amning. Men när jag hade gått upp och gjort välling vid kl 6.00 så hade han somnat om när jag kom tillbaka, så det fick bli sovmorgon till åtta i stället! Tänk, efter en massa veckor med hattiga nätter sov lilleman 12 timmar sträck!! Snacka om utvilad mamma! En natt är bättre än ingen natt :-)
Så nu när amningen är slut är det nu vår uppgift att se till så H får känna trygghet, kärlek och närhet på annat sätt än amningen! Stora killen :-) det känns väldigt skönt faktist. När vi pratade om att sluta amma i föräldragruppen tyckte dom flesta att det skulle bli jobbigt och att dom hade separationsångest, men så känner inte jag! Men alla är vi ju olika :-) (som tur är) lite vemodigt känns det ju förstås att han redan blivit så stor, men det är väldigt kul också :-) inte en lugn stund här hemma när Tarzan far fram!! 

Dessutom skrev vi äntligen kontrakt på en lägenhet i går B-)
En sån som vi velat ha hela tiden men inte funnits. En trea i samma område med uteplats!!! Känns så fruktansvärt bra måste jag säga :-) det måste ha varit en mening med att vi inte fått någon av de andra lgh. 

Nu kommer snart M hem och vi ska ta helg!! I helgen väntar lite kalasande och brunch!!
Trevlig helg!

Vår nya altan


Mumsar päron på kvällskvisten i soffan med pappa!



25 februari

Var till thuns i måndags. Antingen blir det riktigt dyrt när man går genom kassan eller så hittar man ingenting och åker hem lite sur :-) men denna gången blev det dyrt. Det roliga var att jag handlade bara till Mig!!! Vet inte när jag sist gjorde det. Inte ett enda plagg till Hugo! Kändes riktigt bra faktist :-)

Hittade ett linne/t-shirt som jag faktist gillade och de fanns i tre olika färgkombinationer. Så jag köpte en av varje :-) den har nån liten larvig puffärm men denna gången gjorde jag som jag ville helt och hållet. M gillar dom inte, men jag kunde inte låta bli trots hans tycke :-) *klapp på axeln*
Jag köpte en svart kofta och en svart kjol också, men dom gjorde sig inte på bild haha dom får ni se på riktigt någon gång i stället!

Låååång dag i dag, M kommer inte hem förrän sent, möte på jobbet. Men tids nog så dyker han upp, lagom till lilleman går och sover vid halv åtta. 

Tidigare idag hade jag lagt Hugo och det blev så tyst så jag tänkte att han somnade :-) men nejdå, detta hittade jag när jag gick in och kikade. Han hade tydligen fått sällskap i sängen, lagt sig med fötterna på huvudkudde. Och gett bort nappen till sällskapet haha. Hugo ligger även på diesels svans och bakben, men katten tycks inte bry sig :-)

24 februari

Min underbara sambo köpte igår täckbyxor och skaljacka till mig i går!!! Nu kommer jag i alla fall se proffsig ut på skidsemestern... Ända tills jag kommer av liften :-) men några hinner jag kanske lura på vägen upp :-)



Synas kommer jag göra när jag ligger där i snön och kravlar :-)

Shoppade även loss på thuns igår, men mer om det en annan gång. Nu ska jag passa på att sova när lilleman gör det! Riktiga skitnätter nu för tiden med gnäll varje kvart si så där! Men då är det ju perfekt att kunna sova lite nu på em !!!

20 februari

Hej svejs! Min ilska har nu lagt sig haha, men jag håller fortfarande tummarna för att längtan chockstiger i höjden så det blir dyrt för dom rackarna ;-) ett tag tänkte jag att vi skulle vara med och buda ännu lite mera på lägenheten för att sen hoppa av i slutet, trissa upp priset lite! Smakar det så kostar det. Usch jag är sån hemsk människa verkligen usch!!!! Så skulle jag givetvis aldrig göra, men lite sugen är man allt ;-)

Igår var jag på cirkelfys för första gången på vääääldigt länge. Men det gick över förväntan måste jag säga! Men idag känner jag av benen litegranna och det blir väl värre i morgon kan jag tänka. Älskar verkligen träningsvärk :-) då vet man att man gjort något i alla fall. 

Idag bär det av till Köping där lilla mormor ska firas. 89årskalas står för dörren!!! Paketen är inslagna och det ska bli skoj att träffa alla :-)
 
Nej, nu hänga lite tvätt innan Tarzan vaknar!!
Trevlig helg

Hittade den sovande fällkniven i sängen här om dagen :-)



17 februari

Återigen är vi förlorarna. Idag hade vi en privat visning på världens finaste lägenhet, verkligen världens finaste!!!! Inglasad altan och allt, och den låg i slavsta! Men det var givetvis ett till par och kollade på den och så klart var vi förlorarna. Allt vi gjorde var att bidra till att lägenhetspriserna ökar i slavsta för att vi är med och budar upp priset!!! Jävla idioter!!!
Jag blir så förbannad, usch vad jag har varit arg på kvällen. Vi har även funderat på att köpa en nyproducerad lägenhet, då vet man ju vad priset blir. Men dom bygger ingenstans där jag kan tänka mig att bo så det blir inget sånt för tillfället! (Jag måste verkligen skaffa mig en dagbok där jag skriver in alla sånt här skit så slipper ni läsa det haha)
Nu klarar jag inte av att förlora mot en massa människor längre. Hoppas räntan ökar nå fruktansvärt så det blir svindyrt för dom ;-)
Nu har vi beslutat att vi stannar här i vår tvåa där vi trivs eller så flyttar vi helt och hållet från denna skitstad. Det känns inte rimligt med denna hets!

När jag blir så här arg för olika saker så blir jag alltid så less på allting, så nu har jag även plockat bort Instagram och facebook haha. Men troligtvis är jag tillbaka mycket snart :-) blir bara så less på allting :-/

Nå väl, innan allt den här skiten drog igång idag var jag och Hugo till vidhemskyrkan (eller vart det nu var) och var på en upplevelsevandring. Sångstund och sen olika stationer för alla sinnena. Jättemysigt var det!!

Inget annat inbokat för veckan så vi får se vad som händer!

Bye bye


Bakade egna wienersemlor i helgen, med nutella och grädde. Jättegott men otroligt mastigt. Eftersom jag inte gillar mandelmassa var detta ett mycket gott alternativ :-)


Hugo har fått sina första skridskor av farmor. Jättesöta :-)



Tänk, vi satte på honom en tröja och han såg med ens mycket äldre ut. Lustigt det där!!!

I söndags var jag och M och dammade av slalomskidorna!!

Jag tror att jag gått och blivit gammal. Blev så glad när jag kom upp och såg hur mina underbara tulpaner slagit ut och blivit så fina :-) haha tantvarning på mig kanske?!

13 februari

Oj så trött jag var i morse! Men tröttheten försvann snabbt när jag slog upp ögonen och möttes av detta:

Då kan man inte bli annat än pigg! Vilken otrolig energi den lilla människan sprider!  Han ska nu upp på allt han ser, ska ställa sig upp till varje pris :-)



Igår var det en stor vinst för mamman!! Hugo åt nästan en halv banan! Mamman vann! Som jag har trugat med denna banan i omgångar. H har ryst och låtit konstigt när jag gett honom banan. I ca 2 månader har vi hållt på att truga. Men skam den som ger sig, i går gjorde han inte någon konstig min alls. Då hade vi haft någon veckas uppehåll på bananfronten 

Inte heller gjorde han någon konstig min i dag, så vem vet, det kanske har lossnat! 1-0 till mamman.

Nu har tavlan äntligen fått en ram och kommit upp på väggen! Ganska nöjd faktist, om jag får säga det själv (och det får jag ju, det är min blogg!!!!)

Ikväll blir det lite alla hjärtansdagsfirande! Räkfrossa här hemma, mums!!! 

Trevlig helg!

11 februari

Blääää vad less jag är på allt vad lägenheter, lägenhetsvisningar och budgivning heter! Vi kommer aldrig hitta något vi gillar, jag ger upp nu, mitt psyke orkar inte mera nu :-( det finns gott om giriga människor här i världen :-) en mycket bra fråga är ju, varför i hela fridens namn bor man kvar i denna stad?! En riktig skitstad helt enkelt där man får betala överpris för minsta lilla krypin! Nej vi har inbland pratat om att flytta, långt bort! Bort från Sthlm med omnejd, för det är vel därför det är så dyrt här! 
Jaja, vi bor ju bra som vi gör, så vi får välbokat kvar hör tills vi hittar något fint ställe att bo på i någon håla någonstans :-)

Idag har vi annars haft en trevlig dag med Johanna och Lucas!! 
Imorgon är det spinning som står på schemat, och eventuellt öppna förskolan om jag har energi och ta mg dit vill säga :-)

Nu ska jag fortsätta deppa över Uppsala och dess vidriga boendemarknad :)


Ställer man sig upp så når man längre har Hugo kommit på :-)

9 februari

Det blev ingen stor dag när om dagen. Vi höll på att bli Luthagenbor men i sista sekund tackade vi nej! Vi kände trots allt att Luthagen inte var något för oss. Eller kanske det är, men slavsta/Årsta är mer något för oss. Tittade runt på förskolor i Luthagen och hittade ingen med rolig och inspirerande utegård. Det säger givetvis ingenting om hur själva förskolan är. Men det kändes inte alls bra att länna dessa grönområden och 4h gården med djuren så nära inpå och allt så det blev inget. Så nu letar vi vidare efter ett nytt boende i närheten. Ska kika på en i kväll får vi se :-) vi har redan en köpare till vår lägenhet så nu ska vi bara hitta en ny trea!!

En riktigt bra helg har vi haft också!! I fredags var det nyårsrevy på ögir! Eftersom pappa var sjuk och inte kunde utnyttja sin biljett tog markus den och var med och åt med Hugo och när revyn började åkte dom hem istället. 
På lördagen åkte vi en sväng till Arboga badhus. Mysigare badhus får man leta efter. Vad har Uppsala liksom, ingenting, ingenting med mysfaktor i alla fall, svinkalla fyrishov är vad dom har att erbjuda! Så när vi är i Köping brukar vi passa på att besöka arbogas badhus också. Hugo tycker att det är kul att bada också.
På em besökte vi mormor en sväng och på kvällen åkte jag och M till Västerås för en helkväll bara vi två. Hugo fick åka med hem till mormor och umgås med henne. Det hade gått hur bra som helst. Han hade tokdeckat kl åtta :-)
Vi lyxade till det med trerätters och toppade kvällen med en bio! Vi tolvtiden när vi kom hem igen sov lilleman fortfarande så han skötte sig exemplariskt!!!

Igår blev det shopping med mamma och Hugo medan markus spelade hockeymatch. En hel del saker kom med hem, mycket som var till Hugo :-)

Nej nu ska jag kika posten, väntar på lite paket :-)
Trevlig kväll!



Får nog bli en gubbhatt till sommaren!!

Jobbigt att shoppa

Nu ska denna unge man resa sig mot allt han ser. Men det blir många vurpor för han klarar inte av det riktigt. Men hur ska man lära sig om man inte provar, om och om igen!!!



Februari

Idag kom lite efterlängtad post:

Fotoboken som jag gjort på Hugos dop. Blev verkligen jättefin :-) 

Och sen kom mina efterlängtade skor!!! Älskar dom och hittade av en slump färgen jag så länge letat efter och gissa vilken storlek som fanns kvar :-) en storlek kvar och det var min!!!!

Usch, i morgon är troligtvis en stor dag. Är så nervös, men äntligen är det kanske vår tur!! Känns det bra? Ja, jag tror det faktist. Möjligen aningen skeptisk. Men det är ju jag till allt nytt. Verkligen en helomvändning om detta går igenom! Mer om detta senare om det skulle bli så ;-)

I morgon bär det även av till Köping och se på nyårsrevy :-) ska bli riktigt kul!!! 

Men nu sängen (om jag kan sova vill säga, är troligtvis lite för nervös) 
God natt!!


1 februari

Jaha, det är bara att inse, vår bebis är ingen bebis längre. Idag fick han flytta ner en våning i spjälsängen. Chopp sa det så drog han sig upp till stående i sängen så nu ligger han på nedre botten istället, kändes säkrare så :-) 

Idag var det äntligen dags att damma av innebandyklubban igen. Usch vilken jobbig ångest jag hade innan. Jag är ju i sån dålig form så det är inte sannt. Men man måste ju börja någonstans så jag åkte dit. Och hjälp så kul det var :-) hade glömt bort hur kul det är. Jag är riktigt usel men jättekul ändå. Kanske att mina lagkamrater inte tyckte att det var lika kul haha, men dom är i behov av folk så dom tar vad som helst :-) (tur för mig)

I morgon ska vi prova bålstas badhus. Så trist att det inte finns några varma pooler för allmänheten på måndagar i en sån stor stad som Uppsala :-( då får vi vidga vyerna lite!!

Nej nu är det tack och godnatt!! (Innan det hinner bli 2 februari)

RSS 2.0