Hockey vs våfflor!

Igår var det hockey i globen, förlåt, Ericsson globe! Djurgården - Brynäs var det. Djurgården hade övertaget i både första och andra perioden. Men i tredje perioden vaknade även Brynäs! Men som tur var så hann don aldrig i fatt Djurgården. Matchen slutade till slut med 3 - 2.
Tänkte visa lite bilder, men eftersom det är i slutet av månaden så vill inte internet vara med längre. Så det orkar inte ladda upp några bilder tyvärr, men jag lägger in dom senare när internet är mera samarbetsvilligt, jag lovar =)

I kväll har mina syskon med sambos varit hos oss. För brorsan och Jenini var det första gången dom tittade förbi denna lägenheten!! Vi käkade våfflor och hade det väldigt trevligt! Detta måste verkligen upprepas. Men det är mindre än två veckor kvar tills brorsan blir pappa (och jag blir faster) så nästa gång går även en bäbis vara med på våra våffelträffar =)

I morgon tar jag tåget till storstan! Dags för mig och Jenny att se ännu en musikal. Grease blir nästa offer. Ska bli skitkul. Det var så länge sen nu.

Sovdags...tidigt tåg till stockholm, samt framåtvridning av klockan =( Så nu är det sovdags trots lördagkväll och allt!


Biff a la Maria?

Hej svejs!!
Då var praktiken i full gång! Orkar inte beskriva här om praktikplatsen! Finna hur mycket som helst att säga...härregud säger jag bara =)
I går var jag ledig och tänkte göra mig till och laga lite mat! Började med laxburjare som tar lite tid att göra så när jag hade tid tänkte jag att jag skulle frysa in dom för man orkar annars inte stå och blanda i ordning. Det gick mycket bra. Det är nog första gången det inte blev laxröra utan faktist lakxburgare =)



Jaha, tänkte jag det här går ju bra!! Så glad i hågen började jag med maträtt nummer 2! Biff a la Lindström var nästa offer! Rätt som det var var hela smeten alldeles röd, RÖD!! Och det luktade inte helt gott heller kan jag lova! Jaja, men dom blir nog lika bruna och fina (som på receptets bild) när jag börjar steka dom. Men nej då, icke sa nicke...röd/rosa små biffar började växa fram ska jag säga !


Så inte slutet gott, inte allting gott =(
Markus sa i allfall att han tyckte att dom var goda (han vågade väl inte säga annat, när han såg hur irriterad jag var över mitt misslyckande)

God natt!


PMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPMPM

Har nu hämtat ut biljetter till We will rock you!! Så nu är det bara den jobbiga långa väntan kvar till september =( men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!! Eller hur är det det heter =)


We Will Rock You

Nu ska tvätten hämtas!!


BIOGRAF

Hade spelkväll igår! 4 spel hann vi med. Melodifestivalen, rita och gissa, upp till bevis och självklart klassikern rappakalja! Vi vaar dock lite sega i huvudet när vi kom till rappakalja så påhitten blev lite si och så...fantasin var inte riktigt på topp =) Men det var en riktigt bra kväll, himla roligt hade vi!!
    


 Upp till bevis!



Grönsakerna och dippen framplockad!!



Elina var mästare på att tala baklänges. Har aldrig var it med om någon som är så bra på det =) Imponerad!



Koncentration!!



Sen gick vi över till Rita & gissa! Denna bild ska föreställa Göran Persson!! Jag tycker det är ganska likt faktiskt!!


Min fina bild som föreställer ordet fresta! Gubben till vänster äter en glass och ser glad ut. Gubben till höger vill också ha glass och är ledssen. Alltså, gubben till vänster frestas =) Klockrent tycker jag!


Denna bild föreställer uttrycket: Rent mjöl i påsen! Men det var det ingen som kom på, konstigt va ?!



Saras försök att rita ett filter längst upp och mitt försök att rita: medaljens baksida


Kvällen avslutades med rappakalja.



Jag är den gula pluppen som står ganska nära start! Jag tok loosa på detta spel =(


I kväll har vi varit på bio. Vi såg Änglavakt. I morgon blir det PM, eller rättare saft, C-uppsats hela dagen + tvättdags igen, och eventuellt c-uppsats hela söndagen också!
Jag undrar vad jag ska göra för att bli känd för att få vara med i Lets dance?! Vill så gärna lära mig dansa! Jive skulle vara sjukt kul att prova på! Jag skulle vilja börja dansa lindy hop också, men min bättre hälft vill inte följa med mig, så det kommer inte bli något! Nägon annan som har lust att följa med så är jag villig att prova!!

Good night!!


Spelkväll!

Idag har jag cyklat till skolan för första gången på ganska länge =) Det börjar vara mer asfalt (hur 17 stavas det igentligen?!) än is nu, och det tycker vi om!!!! I morgon är det examination som gäller och idag har vi förberett våran oponerig på ett annat PM  som handlade om 6 minuters gångtest.

Ikväll är det spelkväll!!! Ska bli himla skoj. Vi skulle ha haft det redan förra året men det blev liksom aldrig av. Så om någon är spelsugen så är ni välkomna, ni vet ju vart jag bor =)


Let's dance





Bakning!!

jaha, då var snart tisdagen över!!

Idag har jag varit hemma hela dagen. Alltså hade jag sovmorgon, men varför kan man (jag i allfall) inte sova när jag får?! Jag vaknade halv 7 när klockan vanligtvis ringer och kunde inte somna om =( Så jag la mig och tittade på filmen: Percy jackson och åskviggen, eller nå sånt hette den. Den var väl inte allt för bra, men tillräckligt bra för att jag skulle ligga kvar och se på slutet!!


På eftermiddagen kom jag på att jag ville baka bröd. Så jag kontaktar mamma för att få receptet på mjuka tunnbröd. Sen var det bara att åka iväg till gränby och inhandla alla ingredienser. Det var lätt, bara plocka ner från alla hyllorna!! Det svåra var när jag villa få tag på en kavel, en kruskavel

Det var lättare sagt än gjort de! Min jakt började på ICA. Där hittade jag en vanlig slät kavel, men när jag frågar efter en kruskavel så vet hon inte riktigt vad det är och efter att ha frågat sin kollega konstaterar hon att det inte finns några kruskavlar på ICA =(
Så jag betalade mina ingridienser och konka vidare till nästa butik. LagerHouse tänkte jag, där har dom ju allt möjligt konstiga saker. Men väl inne på LagerHouse möts jag av en kaveltom butik =(
Nu då, tänkte jag, Nu då! Ska jag kanske se om Coop har någon. Men med händerna fulla med ICA-kassar ville jag inte gå in på Coop! Så jag stannade till på Cervere (eller om det är Duka som ligger där, sak samma, dom säljer ju samma saker) Hjälp, här är det ju dyrt, men har dom en kruskavel kan det väl vara värt det!! Men allt jag såg var en massa släta kavlar endast. Då gick jag fram till alla (3) expediter och frågade.
- Nej du det har vi inte, svarar den ena tanten, Om du visste hur många som komme roch frågar efter det tillägger hon! (Man jag ju tycka att dom borde köpa in det då om det är det som kunderna efterfrågar)
- Men vart kan man köpa såna då? frågar jag henne då.
-Marknader, där finns det. På höst och vårmarknaden på Vaksala torg. När är det vårmarknad.....Den har varit ja, den va i Februari!
Vad hjälpte det mig, jag ville ju baka mitt bröd i dag!!!
Då tog jag till nödlösningen: Leksaksaffären, där måste det ju finnas leksaksset =) Fasen vilken bra idé, gud va bra jag är!! Men inne på leksaksaffären fanns en liten slät kavel endast =( Så inte så glad i hågen går jag vidare. Men innan jag går ut ur butiken säger expediten att jag kan ju kolla på Åhlens, dom har ju också leksaker.
Så svettig som jag nu hade hunnit bli av allt kånkande på tre paket mjöl och allt var det var tågar jag vidare till Åhlens. Där fanns så klart också bara släta kavlar. Men en av expediterna ser att jag ser lite vilsen ut och frågar om hon kan hjälpa mig med något? JA GE MIG EN KRUSKAVEL, ville jag skrika till henne, men det gjorde jag självklart inte. Hon började leta i datorn och springa runt i butiken för att se vad hon kunde hitta. Inget på bakavdelningen och inget på leksaksavdelningen. Men sen kom hon på att man kan ju faktist tänkte outside the box!! Så hon ilade ner till smink/dusch avdelningen. Där hittade vi en massageapparat


trärulle
En mindre lite annorlunda variant av denna köpte jag tillslut!! Så med alla min ingridienser, en kavel och massageapparat begav jag mig hem igen!! Där började jag baka och resultatet smakade precis som när mamma gör dem!! Fick en känsla från när jag var liten och satt hemma vid köksbordet och åt dom!! Härlig känsla!!

 

God natt sov gott!!


Blodgivare!!

Hej svejs!!
Idag har jag setat på medicinska biblioteket och skrivit PM hela dagen. Det tar aldrig slut, men på fredag är det examination på det så sen är det väl lugnt ett tag!!
När jag och Anna gick från biblioteket följde jag med henne till blodcentralen. Hon skulle lämna blod för första gången. Jag har väldigt länge funderat på att lämna blod. För om jag är frisk och kan lämna blod, så farvör ska jag inte göra det. Det kan ju vara jag som behöver blodet nästa gång för att överleva!!! Så jag fyllde i lite papper och tog lite blodprover för att se om jag är lämplig blodgivare eller om jag bär på någon smitta. Svaret kommer om 4 veckor ungiefär..spännande =)

När jag kom hem var lägenheten alldeles tom. Markus är i Södertälje och tänker inte komma hem ikväll =( Jag har aldrig varit själv över natten i denna lägenheten. Jag måste säga att det är väldigt tom, och jag längtar tills han kommer hem i morgon!!!
Det är nu man kan göra sånt som man inte kan göra om man inte är själv: Springa naken hela kvällen, kolla på vilket tv program jag vill, gå och sova när jag känner för det, äta den kvällsmat som faller mig in, eller till och med hoppa över maten =). Men jag känner inte för något av det. Jag behåller gärna kläderna på, kollar på sport, och äter falukorv om jag slipper att vara ensam! (jag känner mig ensam och inte själv) Men i morgon kväll är allting som vanligt igen =) Kanske ska passa på att överaska med lite nybakat bröd tills dess (om vi inte måste ändra massa saker i PM.et i morgon också vill säga)


Nej nu ska jag gå och se vad som finns att äta till kvällsmat och sen blir det Familjen Annorlunda!!!!!!
Puss och god natt!!


tisdag

Hej svejs!!
Idag har vi åkit skidor hela dagen. Kom till backen vid 10 och åkte hem kl 4. Det var faktist kul om man räknar bort alla vurpor (dom va inte så många) och att kroppen känner sig helt mördbultad. Speciellt knät. Skräcken är att vrida av ett korsband, jag har nyss lärt mig hur lång rehabiliteringen är :) Har inte så mycket mer att skriva..låter bilderna tala för sig själv



Utsikten från hotellet. Backhoppning, kanske ska prova på det i morgon?!


Jag in action!! Inte ett dugg stel =)

Liftåkning kan vara läskigt kan jag lova!!


Vilopaus i backen på en bänk i solen, hur skönt som helst!!


Ville bara avsluta med att jag hade rekord på bloggen igår, 10 unika besökare :)
 Välkomna får jag säga till er då !!

Puss och Kram


Tomt på kortet!!

Helt otroligt, idag har min lilla blogg haft hela 8 besökare. Jag visste inte äns att det var 8 personer som visste om den. jag har ju bara sagt till syrran och familjen Emeth att jag har en. Ha, det var ju lustigt =)

Nu är vi i Falun! Vi bor på ett helt okej hotell. Precis brevid backhopningsbacken Lugnet. Vi åkte vid tolv halv ett någon gång, först hade vi en härlig sovmorgon, hur skönt som helst!! Vi städade och diskade, sen packade vi ner massa saker och for iväg!
       
                      min egen lilla packåsna =) Det man inte ser är att jag faktist också bär på väskor!

Första stoppet var på ica brantingstorg! Jag fick nämligen i går ett brev att jag hade paket att hämta där. Oj, spännannde tänkte jag. Så glad i hågen tuffade jag in på ica och hämtade utt mitt paket. Ett ganska stort paket var det faktist. När jag öppnar möts jag att tre småsaker och ett lite större paket innuti. De tre små sakerna var en korsordsbok, en skiva med allsångsmusik och en skiva med "gamla godingar", minnenas ,musik hette den. 







Jag fattade ingen ting. Men i det stora paketet, som för övrigt var en väska (ska visa bild i morgon), fanns det en lapp där det stog: tack för beställning och att du  prenumenerar på Hemmets tidning! Jahaja tänkte jag, jag prenumenerar ju inte på någon hemmets tidning, bara det inte finns någon jäkla räkning på allt detta nu. Men det gjorde det inte som tur var. Sen kom jag på, för allt ihopa kom från Aller förlag, att sakerna var nog för att jag gav bort en prenumenering på Se&hör till syrran i julklapp, och att jag nu fick någon present för att jag gjorde det. Alternativt att det faktiskt är så att sakerna var menade till syrran. Så snuffe, om du vill ha sakerna så är det bara att säga till så får du dom (så gärna, glad om jag blir av med dem) 

Andra stoppet blev på Valbos köpcentrum. Där shoppade jag ett linne på JC (som igentligen är nån slags klänning,men eftersom inte min figur är som klänningen fungerar det fins att göra det till ett linne) och en kjol på Espirit. Den kostade 499 kr. Jag vet, det är sjukt dyrt!! För att vara mig så är det i allfall himla dyrt, snål som jag är =) men jag tyckte den var så fin så jag bara gjorde köpte den utan att hinna tänka på hur pengarna försvann från kontot =(

     

På kvällen åt vi på någ indianresturang i Falun. Det var himla gott faktist, vem vet, vi kanske hamnar där någon mer gång denna helg!
I morgon åker vi till Romme och åker skidor hela dagen !! Vi får väl se hur ont vi har i kroppen i morgon kväll =)

Bye bye!!






Klagomål =)

Nehej, nu tror jag att jag tar helg redan!!! ska bli skönt att åka på lite minisemester. det är inte var dag men gör det inte =) Hotellet är bokat och skidorna är snart packade. Det trista är att jag hörde att taket på Kupolen, köpcentrumet i Borlänge höll (håll?) på att rasa in. Hoppas dom har lagat det tills jag kommer dit. Vart ska jag annars shoppa?!

I går hände något fantastiskt och mycket ovanligt. Vi cyklade till träningen, jag upprepar cyklade till träningen. Och det lustiga av allt var att det inte var min idé, utan Markus. Hans stackars cykel har blivit luftad för andra gången i sitt liv nu =) Och  denna gången fick den inte följa med upp till balkongen utan blev fastlås nere i cykelstället.

Jag har fått klagomål på att jag uppdaterar för lite =) men har jag inge intressant och skriva (om detta nu är intressant) skriver jag inte alls. Sen vill jag alltid ha någon bild att lägga ut när jag skriver. För jag tycker själv att det är så trist att läsa något som inte har bilder =) Men när jag väl börjar skriva på ett inlägg har jag alltid massa att skriva, det blir ofta ganska långa inlägg. Jag var emot att skriva på en blogg tidigare. Men sen jag börjat göra det så inser jag att det fungerar ju som en dagbok, det är lite skönt att få skriva av sig lite om vad som händer och sker. Så jag vill tacka den person som sa åt mig att börja blogga. Nog om detta....



Vi ses i skidbacken!!


Tantvarning?! skulle inte tro det!!

Hej svejs!!
Ska snart börja plugga hela söndagen, men innan tänkte jag skriva lite här, så alla mina 4 läsare får något nytt att läsa=)

Jag har märkt, eller rättare sagt, Markus har märkt att det börjar bli tant/pensionärsvarning på mig =( Jag ska ge er några exempel:
---> För några veckor sen var vi och handlade på årstahallen. När vi är klara och ska gå ut ur butiken får jag syn på ett ställ med recept på. Självklart stannar jag till, det kanske finns något roligt recept på någon god maträtt. Utanför har Markus upptäckt att jag inte längre går med honom, så när jag kommer ut med händerna fulla med recept (2 stycken) så står han snällt och väntar, men ser dock lite otålig ut. - Är det tantvarning p åmig nu när jag stannar för att läsa recept? frågar jag honom. Då svarar han: - Det har det varit länge!
Det har det varit länge ?! Vad tusan menar han det, och i vilka andra situationer är det jag har varit en tantvarning?!
---> Vi köpte godis här om dagen. I fredags var det nog föresten =) Då såg jag denna godis. Vanilj och choklad.


Jag hade aldrig sett den sorten förut, så jag ville prova! - ta den där godisen!
- Men åå, pensionärsgodis får jag då till svar =(
Men den var god i allfall, om jag så ska vara en pensionär för att tycka det, så får jag väl stå för det då =)
---> Tredje och sista exemplet är hämtat från gårdagens melodifestival. Jag är inte en sån som ringer in och röstar även om jag gillar något bidrag. det har hänt en gång, och det var när jag absolut ville skicka kebabpizza låten vidare. Dock utan gott resultat =( Men i går hände det igen!! När jag fick höra Kalle Moréus var jag bara tvungen att springa efter mobilen. Jag bara ville att dom skulle gå vidare, det skulle vara så himla roligt! Så jag slog nummret, men tänkte att dom har väl ingen chans mot Neo (eller vad han nu hette, Teo kanske det var ?!) Hur som helst det är ju historia nu. Kalle Gick mot alla ods vidare till semifinal =) Då får man höra - Det är alldeles för många pensionärer som ringer in och röstar på det här, det är bara därför han gått vidare!!  Jag håller med om att det kanske är så, men i så fall är ju jag en av dom! Jag känner mig stolt att jag kunde hjälpa honom att gå vidare till semifinal!! Härligt tänkte jag, klart jag ska hjälpa dom komma till Globen också! Men vad händer, vad är det som händer?! Jo, Jag somnar strax innan det är deras tur igen, och jag kan inte påverka resultatet ett skit!! Och även det resultatet är ju nu historia, Dom åkte ut mot Jessica ??? Hur kunde det gå till? Hade alla andra pensionärer också somnat, eller vad?! JAg vill be om ursäkt till kalle och hans band för att jag somnade och råkade få dem utslagna =( MEn men, inte så mycket att göra åt nu!!

Men jag skulle vilja avsluta detta tantavsnitt med att berätta att även markus har tendenser att verka lite pensionärig av sig! I går när vi var och handlade så köpte han någon form av kolsyrat vatten. Skitäckligt tycker jag men tydligen inte jag. När vi kommer hem smakar han på det och säger: - Åå, kolsyrat vatten är det bästa jag vet, det är verkligen det bästa jag vet!!
Om inte det är pensionärsvarning så vet inte jag!!!

I går hade jag och markus kännt varandra i ett år, 365 dagar. Helt sjukt vad fort detta året har gått =) Men det har varit ett riktigt bra år !!! Så i gårkväll köpte vi smörgåstårta och gjorde en skagenröra med kräftor och festa på . Vi skulle även festa till det med lite chips, men som jag sa tidigare så somnade vi =) Vi orkade inte äta upp allt i går så i morse fick vi en brakfrukost !!




Skagenröra på rostat bröd!

 
Smörgåstårta!


Nej nu kommer snart Anna och då ska vi skriva PM hela långa dagen =( Trist men det måste göras!!

Ha det bra
Bye bye


Fredag!

Då har det äntligen blivit fredag och denna jobbiga vecka börjar lida mot sin lite mera roliga del, Helgen =)

Äntligen kan man sova ordentligt om nätterna igen, för nu är alla tentor avklarade. Praktiska tentan som jag hade i tisdags är jag redan godkänd och klar på !!! Vi var 5 stycken elever som hade examination samtidigt, så fick en ett patientfall med tre olika uppgifter på och en var patient till den andra och så satt dom resterande 3 och tittade på medans man utförde sin uppgift. För att förklara det lite enkelt skulle jag kolla rörligheten i nacken, göra nacken mer rörligare och till sist göra en hållningskorrigering på min patient!!  Efter varje moment, eller under tiden ställde läraren massa frågor om anatomin och varför jag gjorde som jag gjorde hela tiden. Dom praktiska tentorna är lite jobbiga psykiskt!! Jobbigt när massa (3) andra kollar på när jag utför min tenta! Men det gick ju bra så det var inte så farligt, men jag var sjukt nervös innan, hela jag bara skakade!!
I dag var det dags för nästa tenta, en skriftlig en! Får veta resultat nästa vecka någon gån, men det känndes hyffsat i allfall, så jag blir besviken om jag inte blir godgänd!!

Nog om allt pluggande! Tro det eller ej så hinner jag faktist med annat också. Denna veckan har jag varit på kalas och ätit tårta och gett bort en hel kanin i födelsedagspresent!! I går var vi till storstan också!! Vi skulle Martha och Maria till Globen för att se Tokio Hotel. Under tiden åkte jag och Markus hem till Brollan och Jenny en sväng!! Där hade det hänt grejer ska jag säga. Nej, dom hade inte ploppat ut bebben ännu, men det märktes att det inte är långt kvar nu! Dels så var Jenny ganska tjock, men så hade dom köpt lite kläder! Så himla små byxor och strumpor låg det på deras vagn och bara väntade på att få värma ett litet hjälplöst barn!!

Lilla Åke börjar också växa till sig nu! Här om dagen gav han mig en high five tillexempel!! Det är dock lite längre leveranstid på åke the tennisboll, men när han är mogen ploppar han nog tillslut också ut!! Då får han/hon ärva sin kusins små sockor!!

Nehej, nu är det snart dags för fredagsnöjet, tvätten! Dags att ta hand om den så den inte blir ledsen =)

bye bye



RSS 2.0