Torsdag!

God morgon! I dag sov jag till 10.30 helt otroligt, jag känner mig så duktig!! I fredags åkte vi hem till Köping. Mormor fyllde 84 år och när det vankas tårta är självklart där! Kalaset skulle vara på lördagen så på fredagen var vi bara där och hjälpte henne puzzla lite och käkade smörgåstårta! När jag kom hem till Hökvägen hade ett paket kommit med posten till mig. I det var det min klänning som jag kammade hem på tradera två dagar innan. En Bondelidklänning som blev himla dyr, men billigare än MQ-priset! Jag tycker den är himla fin, den är min stil riktigt!! Markus däremot är inte lika förtjust. "ser ut som en folkdräkt" säger han. Men detta är en av dom gångerna som jag faktist skiter fullständigt i vad han tycker!! Jag brukar faktist lyssna på hans åsikter vad gäller klädval, men icke denna gång!!

Klicka för att visa Megabild! Bondelid klänning strl. L. Helt ny
På lördagaen vid frukost överaskades jag med två paket. Ett från mamma och pappa och ett från mina syskon! Anledningen var att jag har namnsdag i dag! Av mamma och pappa fick jag en räkskål och en påse räkor =) Presic vad jag velat ha !! Av mina syskon fick jag en t-shirt, och på den stog det: Jag ska bli faster och moster. Och på ryggen stod det: Och barnvakt såklart =)



För så är det, jag ska bli både faster och moster på samma år!! Det är nästan bara en månad kvat tills jag blir faster....och barnvakt såklart!!!
I min släkt är man unik om man inte är gravid! Alltså, jag är unik!! I går fick jag även veta att min kusin var gravid och skulle ha barn i oktober!!  Så att tala om att man är gravid för min släkt är mer vardag känns det som nu för tiden!! Så min taktik är att vänta tills man blir unik när man är gravid =)





På lördagen åkte vi som sagt till mormor på kalas. Vi bjöds på mat, fläskfilé och pressad potatis.
Det var kul faktist. Jag hade gärna stannat kvar hela helgen, jag kännde att jag inte hann umgås med mina syskon tillräckligt =( men eftersom vi skulle på 30års partaj på kvällen var vi tvugna att åka hem redan på lördageftermiddag.
Loves 30 års party var också riktigt kul! Vi träffades tidigare hos Sara och Jimmy på lite förfest! Ett axplock från gårdagen:







partytrix =)




Födelsedagsbarnet!


Kärlek?!


Carro posar!




älskar denna bild!!

Bye bye!!


Lördag!

Hej svejs!!
Jag kom på att jag glömde berätta om något om hände i lördags!!
Det var när vi åkte hem i från Björklinge på kvällen. Det var Markus som reagerade på att det lös på brandstationen och att alla brandbilar var borta. Ja ja tänkte vi, dom är väl och hjälper någon pensionär eller hämtar ner någon katt från ett litet träd!
Så vi åkte lungt vidare, tills vi ser att det blinkar och har sig längre fram på vägen. Okej, en bilolycka, undrar om vi kommer förbi eller om vi kommer få stå i en kö nu!? Men när vi kommer närmare så är det  ingen kö och inga krockade bilar kunde vi se. Men däremot så ser vi att huset till höger står i ljusan lågor!!! Hela huset brinner och är hellt nerbrunnet i princip.
Tänk vad hemskt, alla ens saker bara försvinner på några minuter! När man ser sånt känner man ju att man vill bära med sig det allra viktigaste och mest betydelsefulla hela tiden! Fy vad hemskt!!!
Vi såg inga ambulanser så förmodligen var det ingen somvar kvar inne i huset (för hoppningsvis) Usch, det skulle inte vara roligt att komma hem och se hela huset stå i lågor. Huga säger jag bara!!!
bild på övertänt hus foto räddningstjänsten
Ville bara säga det!!


Tisdag!!

Nu var det ett tag sen!!
Helgen har varit lång men händelserik, framför allt gårdagen!!
Började med en hektisk flytt från flogsta till Salabacke tidigt på lördagmorgonen! Väl klara var det lunchdax och sen fikadax! Vi fick även en liten blomma av mamma och pappa, trevligt initiativ =)

kastade sig in i dushen för att inte komma oförskämt sent till Tomas 30-årsfest! (om vi lyckades vet ja inte riktigt, jag skämdes lite så liteoförskämt sent var det nog i allafall)
Sen bar det iväg söderut igen till Björklinge där det bjöds på glada miner. Det var länge sen jag fick skratta så mycket som jag gjorde då! Tack så mycket för det!!!!

(Notera den lila färgen på gardinen i bakgrunden)
Idag var vi till Ikea och köpte lite praktiska saker, galgar och förvaringslådor till garderoben med saker överallt. Men nu har alla småprylar fått varsin liten låda att ligga i ordning i! Vi köpte också en lila kruka och lila ljus som jag placerat i fönstret i köket. Jag har förvandlat hela köket lila snart! Och börjat i vardagsrummet. Det är kanske bara en tidsfråga innan jag målar väggarna lila!!

(Lila gardin, lila bildet i tavelramen till vänster, den nya lila krukan och sjusen!!)
Tack och hej!!


onsdag, nej tisdag!!

Idag har det kännts som onsdag hela dagen, men det är ju faktist tisdag jue!! Man får inte gå för fort fram, tids nog kommer väl onsdag också!! (vad poetisk jag kännde mig nu)

I april blir jag faster gör första gången och då måste man ju anstränga sig lite för att ge bebben den bästa presenten! Så hela kvällen har jag knåpat på det och tillslut har jag kommit fram till det slutgiltiga resultatet

Cute just like my youngest aunt står det på den!!
Man vill ju bli förväxlad med den andra fastern, så jag var tvungen att skriva youngest aunt ;) 
Haha, en kul grej bara!!

Nejdu, nu får det vara nog, ska börja ladda redan nu för lite spinning i morgon!! Just ja måste ju boka passet!!
Bye bye good night!





Happy heart!

Idag är det alla hjärtans dag!! 
 
Idag var vi ut till Skarholmen och åt brunch och sen åkte vi till stan och gränby och shoppade lite kläder. Jag köpte en kjol, två tröjor och två t-shirtar så nu är plånboken/börsen tom =(

Hade Markus fått bestämma hade även detta klädesplagg följt med hem i påsen. Trots tjat och bönande så stod jag emot och sa vänligt (i början i allfall) men bestämt abolut nej till denna tröja utan fason och passform!!!


I går var vi uppe tidigt för att åka till Kungsberget och åka lite skidor!!

Med termobrallor på och pjäxorna på plats var det pang på liften och backarna. Jag fick lite halvt som halvt panik, jag visste ju itne hur man skulle göra, och backarna såg ju så himla höga och branta ut. Efter mycket övertygande tog vi ankarliften upp i halva backen och efter mycket övervägande av att ta av sig skidorna och gå ner så susade vi tillslut ner för backen (med skidorna under fötterna) Det gick bra (Fast att markus skrattade åt mig gick det bra)
Efter lunch tappade jag sugen, jag började reflektera över hur branta backarna faktist var och det gick inte alls nå bra längre! så stax över 3 gav jag faktist upp, man ville sluta innan korsbanden blev avslitna =(

Dt var en riktigt trevlig dag, och himla skönt att vara ute i kylan =) Jag är lite för envis för att erkänna att det faktist var ganska kul (en stund) när man fick flyt ner i backen och bara ägde den och susade ner, så därför kommer jag inte erkänna det!!!



På kvällen gick vi på bio och såg farsan. Josef fares hade lyckats göra en bra komedi blandat med känslomässiga inslag, en helt okej film!!
Dagen efter våran långa och händelserika dag var vi ganska trötta:


Nej nu ska jag försöka få iväg honom så jag kan fixa lite här hemma!! Bye bye!!
 


Nu är det fredagsmyyys....

Ja då var det dags för ännu en fredag, härligt!!
i helgen blir den ångestfyllda skidåkningen till slut av =( Jag är livrädd, har ju inte åkt skidor på 10 år. Härregud tänker ja bara hur i hela friden ska detta sluta?! Hur gör man i liften, vart gör man av stavarna, hur tar man sig ner...känns som det finns fler frågor än svar!! Ja det gäller nog bara att tänka positiva tankar så går allting säkert hur bra som helst, eller!! 

Tänkte visa lite bilder som får mig att le!!

Markus gillar verkligen tacos =)


Man kan tro att bilden är omgjort men den är helt i orginal, jag lovar =)

Jag sveper en hel drink med bara ett enda sug i röret!!


Senaste nytillvärvet hos pip-larssons!!


Det ser ut som han precis blivit påkommen med något =) paparazzi bild!


Åt denna bild ler jag för att jag ser ut att vara i så god form här. lagomsmala ben, och inget som bular ut under linnet! Jag var fit for fight!!


Hur kan man inte le när man är så nära min kära Billy!!


Härligt att få vara lite barnslig ibland!!
Och till sist...

Vi ser så himla glada ut! (Vi var nog glada också)
Bara älskar leendet till vänster!!!


På återseende!!


Tisdag i morgon!!

Härliga måndag är äntligen här! Hela veckan framför sig nu med fullt med möjligheter, det är ju kanon!!
Slö och slapp dag i skolan idag med seminarium och en föreläsning, men i morgon blir det mera praktiskt. Då är det knät som ska undersökas!!

Idag lagade vi lassange. det va länge sen nu så det var gott faktist. Enkelt att göra och det sköter sig helt skälv i ugnen en halvtimme, då man kan ängna sig åt annat skoj =)
Det goda resultatet!!

I lördags när vi var och flyttade åt min bror stod syrran för fotograferingen. Jag blev då anklagad för att alltid vara med på alla bilder, och aldrig se normal ut på bilderna. Jag förstår inte riktigt vad dom grunnar dom anklagelserna på .....











Nej nu ska jag se familjen annorlunda!!

God natt!



träningsvärk?

ja då var det söndag i gen då!
Söndag betyder ju vilodag, men det kan man inte tro. Har massa måsten att göra. Ska åka hem till mig och hämta en tv bänk och min säng bla, kanske blir massa mer saker beroende på vad jag har där. Det var så länge sen jag va i min lägenhet så jag har nästan glömt bort vad jag har för saker där!! Sen så måste jag plugga, massa sjukgymnastik och massa till  min c-uppsats! Lite trist men det måste ju göras!!
Hela eftermiddagen kommer jag sitta framför datorn och leta trista artiklar till uppsatsen =(
Halv 3 är det tvätttid! Men min kära sambo har lovat att han ska göra det så jag får plugga, va gullig han är ju!!

Men först så gäller det att få liv i honom, för just nu ser det ut så här...
En riktigt tröttmössa den där =)

I går var vi till stockholm och flyttade åt min bror. Vi va 10 st personer som hjälptes åt inklusive 2 gravida som inte kunde hjälpa till att bära. MEn det gick smidigt iallfall. Jag var första dörröppnare så jag hade ett MYCKET viktigt uppdrag =) Hur skulle det ha gått om dom stora starka karlarna varit tvugna att öppna dörrarna samtidigt som dom bar massa tunga möbler, det förstår ju vem som helst att det inte skulle gått så bra =) Vilken tur att dom hade mig då!!
Men det var trevligt i allfall, alla mina två syskon var där och mina päron. Alltid lika trevligt att träffas allihopa, känns som vi bor så längt ifrån varandra. jag saknar att ha dom nära faktist =(
Kanske kan få dom alla att flytta till Uppsala =)
Min bror och hans sambo hade fått hem sin nya barnvagn till lillfjutten som kommer i april. Så himla mysigt med en barnvagn som stod där i deras nya lägenhet...jag längtar verkligen tills jag blir faster nu!! jag ska göra ett bra jobb som faster, jag lovar =)

Nej nu ska jag väcka tröttmössan och pipa iväg till Flogsta!!
have a nice day!!



Huvudvärk och wiplashskada!

Hej!! Sitter här med en härlig känsal i kroppen, en härlig känsla av träningsvärk. Igår var jag på ett mage/rygg pass och ett Step intervallpass på Nautilus. På intervallpasset blandar man kondition och styrka i en timme! Det var första gången jag var där, och när ledare kom sa hon att hon hade varit magsjuk sen i måndags och att hon fortfarande kände sig helt matt och trött i kroppen (som man faktist gör efter 3 dagars magsjuka) och att hon skulle ta det lugnt och att vi skulle köra mera styrka än kondition just idag! Skönt tänkte jag då blir det slappt, härligt =) Men oj vad jag hade fel. Vilken krutgumma det var till ledare. Hon gapade, pepapde, skrek och verkligen tog i såg det ut som iallfall. Jag var så slut så jag visste inte hur jag skulle orka ta mig igenom en hel timme i samma takt. Så nästa vecka vågar ja inte gå på samma pass, om hon kör så stenhårt när hon är sjuk så vågar jag inte tänka på hur det är när hon är fullt frisk, phu!! (känner att jag blir lite svettig bara jag tänker på det)

Jag har kommit på att jag nog är en ganska hemsk människa. Iallfall är mina tankar lite hemska. När jag tex står vid ett trafikljus och ser någon gå mot rött, så tänker jag: Hoppas du blir påkörd! Jag kan förstå att man vill gå mot rött när man ändå inte ser någon bil i sikte eller så, men hur många sekunder tjänar man igentligen på det?!
En annan grej är när jag ser någon stå och röka, eller framför allt när deras äckliga rök kommer mot mitt håll så jag känner lukten av det så tänker jag: hoppas du får KOL. Elakt, jag vet, för jag vet hur jobbigt KOL kan vara då jag har tillbringat 4 veckor i Hudiksvall att försöka hjälpa dom att andas och kunna röra på sig från sängen till toaletten utan att få andnöd! Så KOL är ju förståss ingenting jag önskar någon utan bara något som mitt huvud tänker när någon röker åt mitt håll!
Här om dagen tex såg jag en tjej komma springandes mot tågstationen. Hon var förmodligen försenad till sitt tåg och det var därför hon var tvungen att springa. På fötterna hade hon högklackade stövlar, i handen (eller rättare sagt i munnen) hade hon en cigarett, och på marken låg det is/snö. Då tänkte så klart elaka jag: Hoppas du ramlar och att du missar tåget. Jag är en sån hemsk människa =( Men jag kan tycka tt man får skylla sig lite själv när man väljer högklackat i världens halka en dag då man är försenad. Och så va hon tvungen att hinna röka lite också i sin försening. Det är som gjort för att halka och slå sig. Naturligtvis ville jag ju inte att hon skulle slå sig, absolut inte!!!
Men gud vilken hemsk människa jag nog är inser jag nu när jag sitter och skriver det här. Lovar att försöka bättre mig.  Men man kan väl inte styra sina tankar, eller!?

Till sist tänkte jag (för att få detta inlägg lite gladare med bilder) visa konsten att ta en bra bild. Det krävs en massa dåliga försök först (tack för digitalkameran) innan det kan bli en bra bild. Ibalnd blir bilden bra på en gång, och då ska man vara glad =) 

försk nummer 1: Konstig min....


Försök nummer 2: bra miner, helt klart godkänd!

Enkel match, det gick på två försök. Men det är inte alltid det går att få till en bra bild hur mycket man än försöker.

Lite mycket avkapade hakor


Konstig min och lite avklippt


Här imellan finns det ca 6 försök till till en bra bild, men som jag inte tänkte tråka ut er med. Men som sagt ibland är det svårt att få till den där riktigt braiga bilden....

....För dette blev det bästa resultatet! Blicken lite utanför kameran, halvblundande öga och lite underligt smile! Men man får ju se det konstnärliga i den =)

Ne,j nu ska jag nog gå och sova (alternativt diska/städa) en stund innan bin bättre hälft kommer hem och bilen för oss till Eskilstuna!!

Bye bye!!


kastratsångare!

Onsag!! Mitt i veckan, snart är det helg och då får man kanske andas ut lite!!
Nu är jag så trött på detta hemska väder. Allt prat om global uppvärmning, klimathot och allt vad det heter. Nu är det minsann ingen som pratar om det, om hur jorden håller på att bli för varm eller vad det nu handlar om. Jag har en idé; Alla isbjörnar som håller på att dö ut pga att isen smälter, dom skulle ju kunna komma hit. Här har vi ju både snö, is och kyla!! På tal om kyla, is och snö: Idag tog min cykelfärd hem från skolan, (som i vanliga vädelförhållanden tar ca 25 minuter), 40 minuter!!!! Jag hade bråttom hem för jag skulle iväg på spinning. Det är helt otroligt vad folk kan vara ivägen just när man har så bråttom. Kan onte folk flytta på sig, måste dom gå 10 personer i rad på hela trottoaren?! Och dom värsa av alla är dom som går i samma riktning som man cyklar och sen kommer dom på: Ja, jag skulle kunna gå över vägen här, men jag tänker inte vända mig om och se om det kommer en cykel bakifrån som kan cykla på mig, ja så ska jag göra!!! Dom människorna tycker jag inte så mycket om efter idag!! Men dom finns överallt, mittibland oss, så det gäller att se upp. FÖr när man minst anar så går dom mitt framför en!!
Sen undrar jag hur svårt det kan vara att åka ut och skrapa all modd som finns på vägarna. Det kan inte vara meningen att man ska halvt slå ihjäl sig på vägen till och från skolan, eller!?


Samma frustration hade jag när jag cyklade hem! Men nu har jag släppt den känslan och blivit mitt vanliga jag igen =)

Idag var det sags för spinning igen! Intervallspinning, riktigt roligt faktist! Efteråt såg det ut som valigt, att Markus badat i en pool och att jag stått på kanten och tittat på =)
Men nu är det plugg som gäller, och tidigt uppgång i morgon för att hinna plugga lite till innan skolan!! Men i morgon blir det bussen faktist!!!
Puss & kram!!


sunny side up!

Då har det hunnit blivit tisdag!! Försov mig i morse =( hade tänkt plugga på morgonen men min kropp ville tydligen sova i stället!!
Idag har jag träffat två typer av damer! En lite yngre sur och grinig en. Och en lite äldre trevligare en!! Dam nummer ett virrade omkring lite lätt stressig i skolans korridor. Hon frågar mig efter ett salsnummer (Fråga mig som inte hittar någonstans, som följer med alla andra och hoppas på att dom hittar). När det visar sig att hon står utanför rätt sal men att det är helt tomt där inne blir hon sur på mig för att rummet är tommt och att hon är helt fel ute. Vad skulle jag göra åt det?! Det va ju inte jag som va vilse =)
Dam nummer två mötte jag på vägen till skolan. SIsta biten är världens tråkigaste uppförsbacke, och det är i slutet av den som vi möts. Jag kommer cyklandes och hon kommer gående emot mig. När hon ser mig komma ställer hon sig åt sidan och ler så jag kommer lätt förbi. När jag väl susar förbi henne säger hon "lycka till med cykeln där" och ler. Tack så mycket svarar jag och känner att jag blev glad av vårat möte!!  Jag efterlyser fler glada, checka och trevliga äldre damer. Det finns alldeles för få av dom!!!

Idag fick vi för oss att vi var sugna på köttbullar och potatis. Så vi dammade av kokboken och letade på receptet på kötbullar! Mycket att tänka på och göra när man ska laga allting på egen hand:

1. Läsa receptet noga 



2.knäcka ägg





3. I med löken





4. Blanda ihop allting






5. Rulla degen till små bullar (liknade mest små plättar)




6. Samtidigt koka potatis



7. Sen är det bara att steka på dom och äta upp alltihopa!


Det fantastiska resultatet =)
Mammascan släng dig i väggen!!!!

Bye bye för now!!


Whistle a Happy Tune!!

Det är så här man ska göra har jag förstått, skriva en rubrik och sen inte skriva någonting alls om det i själva bloggen! Så det är ju bara att följa den regeln =)
En ny vecka har börjat, med nya ideer, ny energi och entusiasm för vad som komma skall. Kan man ju tro, men så är det inte riktigt. Idag har det varit en halvt som halvt skitdag! Vaknade, vad jag trode var mitt i natten, men det visade sig att klockan hade ringt två gånger, och då hade jag bara en halvtimme kvar att sova. Så det var bara att ta vara på den lilla stund som var kvar!!
Efter skolan var det spinning som gällde =( men först skulle jag till banken och byta ut min internetdosa. Men då visade det sig att jag tillhörde Köpings bank, som inte tillhörde sweedbank utan var en fristående bank. Så då fick gubben på banken ringa till Köping. Men dom hade redan stängt, så jag fick ingen hjälp!! "kom tillbaka på torsdag" sa han bara. Ja, det är bara att hoppas på att jag har pengar på kortet, för jag kan ju inte kolla upp det på internet =(
Sen bar det av till spinningen. Hade jag inte haft Markus som släpade iväg mig hade jag legat i soffan och degat hela spinningpasset!!

Nu är vi hemma. Matgen är uppäten, tv.n är påslagen, glassen är snart uppätgen och snart är det en jämnfotahopp/glädjeskutt rakt ner i sängen =)  
 
I morgon är en ny dag med nya möjligheter!!
God natt!!


RSS 2.0